Идеи за Активен туризъм във Вискяр планина, село Расник

Идеи за Активен туризъм във Вискяр планина, село Расник
6 юни 2017

Вискяр планина, село Расник

 

За Местността:

Вискяр планина се намира между градовете Перник и Брезник. Връхната точна точка на Вискяр планина е връх "Мечи камък" с надморска височина 1077 м, а достъпът до върха е лесен и възможен дори с автомобил. От върха се разгръща красива гледка към самото село Расник и "Люлин" планина, язовир Расник и в далечината гр. Брезник и възвишенията около него.  

 

Малко под най-високата точка е разположен малък параклис "Св. Св. Петър и Павел". Параклиса е изключително добре поддържан от месните жители и е винаги отворен, за онези които искат да запалят свещ и да се помолят. Района предлага и добри условия за излет и барбекю под хубава естествена сянка.

 

Планината и особено района известен като "Могилата" е емблематична за всички, които се занимават с парапланеризъм и основно за начинаещите, като предлага места за излитане с ориентация за СИ, И, ЮИ , ЮЗ- ветрове. В близост до основните места за излитане е и резервен старт, с изложение С, СЗ, който дава сигурност по отношение промяна на посоката на вятъра. Небето в района при добри условия, винаги е осеяно с колоритни парапланер крила. 

 

 

 

 

Село Расник се намира между селата Мещица и Вискяр. Разположено е в котловината на планините Бъзглав и Вискяр планина,на 767 м. н. в.
Селото има хилядолетна история,започваща още от праисторически времена.В местността "Макра", западно от Расник е открито древно праисторическо селище, което е съществувало и през античността.В района е са разкрити останките и на некропол и антично светилище.

 

 

 

 

 Съществуването на село Расник през средновековието е документирано в турските регистри от средата на XVI в. По-късно през 1576 г. селото е вписано в списъците на джелепкешаните, а във войнишките списъци от 1606 г. се среща като Хирасник. Днес от тази епоха са останали три църкви, като нито една не е в оригиналния си вид.Най-добре запазена е гробищната църква "Свети Никола", която е била разширена през Възраждането. Църквата "Свети Петър",от която са били останали само основите е вградена в храма на Вискярския манастир.

 

 

 

 

Селцето е уютно и населено с доста жители, и за ралзика от други села, много млади хора и деца. Това се дължи основно на добрите условия и близостта на селото до гр.Перник, Брезник и София, които дават работа на повечето местни. В последните години се наблюдава бурен ръст на натуралното земеделие и животновъдство, а селото разполага с добра технологична база и напълно обновено ТКЗС. 

 

 

 

 

В Расник има няколко магазина за хранителни стоки, както и 4 заведения. На площата под топлите грижи на Коце, можете да хапнете вкусна скара и да си закупите истинско мляко или млечни продукти от местните ферми. 

 

По отношение на местата за настаняване, уви няма нито един хотел или къща за гости/неясно защо/, но най-близките такива са хотел "Бърдото" в гр. Брезник или хотела на комплекс "Слаковци".

 

Селото разполага и с работеща църква, която е близо до центъра на селото и гробищния парк. 


 

 

Възможности за  активен туризъм:

Парапланеризъм:

Като любима зона за парапланеризъм, село Расник и Вискяр планина, предлагат  добри условия за летене с разлини точки на излитане спрямо метеорологичните условия и в частност посоката и силата на вятъра. Бихте могли, ако вече имате опит, да летите самостоятелно, а ако не да потърсите инструктор или да летите в тандем. В района винаги има представители на местните парапланер клубове, които ще ви предложат варианти. 

 

 

 

 

 

Байк:

За любителите на колела има множество маршрути по обособени черни пътища и с различна дължина. Най-атрактивния такъв е изкачване по черния път до връх "Мечи Камък" и последващия райд по билото на самата планина /гледките са изключително красиви/. Изхода е или обратно по същия път или през съседното село Вискяр. По - дълъг, но сравнбително равен е Маршрута през земеделските пътища до язовир Слаковци, където може да отдъхнете със студена бира, да използвате плажа и басейна и да презаредите с вкусни гозби. За препочитащите шосейно каране пътя до село Радуй, предлага около 8 км добър асфалтов път с почти никакво автомобилно движение и разнообразен релеф, идеален за 2 часова тренировка на високи обороти. Имайте предвид, че по трасето между двете села няма чешма. 

 

 

 

 

За любителите на екстремно каране, слизането от върха на могилата може да предизвика доста адреналин и скоростно каране. За целта не забравяйте добрата екипировка и мерките за сигурност. 

Интересно каране има и до съседни селца, в които гостоприемни баби, малки заведения и улични гъски, ще ви създадат добро преживяване. 

 

Трекинг:

Терените в района не са трудни от към височина и сложност, но все пак изискват подходящи обувки /за предпочитане над глезена/ и добри запаси с вода. Хубава разходка може да си направите по споменатия вече маршрут до върха и от там по билото /има пътека/ и обратно през старата занемарена, още по Живково време, хижа във Вискяр планина. Вариант е да изберете и посока към село Радуй/до там може и с кола/ и след това в полите на  Люлин планина - това всъщност е района зад софийския кв. Банкя  и бившите армейски поделения. За преминаващите по трасето от село Расник към Радуй, имайте предвид, че пътя на няколко места преминава под магистрални стълбове с много високо електричество и престоя там във облачно и грамотевично време, не е добра идея. 

 

 

 

Риболов:

Хоби рибарите могат да се посветят на любимото си занимание на малкия язовир на село Расник,  които е пригоден за спортен риболов. Също така в близост се намират язовир Слаковци, които предлага много  добри условия и голям терен, както и по-малкия язовир на комплекс "Конза", който предлага основно трофеен риболов т.е. сериозни големи риби!

 

Лов:

Района на Вискяр планина,  Расник и покрайнините на Люлин планина дават възможност и за по-лек ловен туризъм предимно на птици, а в някои райони и на дивеч, основно глигани. За целта трябва да се съобразите с ловните сезони и задължително да имате разрешение и връзка с местните ловни дружини. 

 

Интересни места за активен релакс и културен туризъм:

В близост до село Расник има няколко комплекса с басейни, предимно в гр. Брезник, като най- голямата атракция е комплекс "Конза" на около 14 км от селото. До там се стига по хубав път с кола или с колело. Комплекса разполага с атрактивен аквапарк, няколко големи басейна, доста добра картинг писта, сериозна писта за АТВ, игрище за пейнтбол, стрелба с лък, родео бик /машина/, стрелбище за въздушни оръжия, блъскащи колички, тенис на маса, стена за катерене и хубави заведения.

В комплекса можете също така да прелетите на въже - тролей или да се издигнете с парашут /чрез теглене с кола/.

Не пропускайте да съчетаете посещението до комплекса и с археологическите находки в село Гърло. Там се намира един истински различен и уникален обект, който приковава интереса на учените, археолозите и историците. Това е храм, вкопан дълбоко в земята, с формата на кладенец, с широк „купол“ открит към небето. Той носи белези на неизяснена за нашите ширини култура и архитектура. Функциите му не са напълно известни, а учените дават различни теории за неговото предназначение. 

 

 

Пътя към местността минава покрай яз. Красава, който може да използвате за ориентир. До с. Гърло се стига сравнително лесно с кола или колело, но пътят до самия храм е доста занемарен и по-труден. Никъде няма указателни табели, а  пътеките са сериозно обрасли/носете си мачете/, особено през пролетта и лятото. Местните могат да ви упътят за най-лесния път, но като цяло посоката е към язовира. 

 

Интересно е да посетите и Гигински или Черногорски Манастир "Св. Козма и Дамян". Намира  над с. Гигинци, в западна посока от гр. Перник и в близост до гр. Брезник. Разположен е в подножието на черногорския връх Китка (1118 м надморска височина), в близост до селата Гигинци (4 км), Еловдол (12 км) и Брезник (16 км). Манастира е в добро състояние и приема много гости. До него се стига по вече асфалтиран път, около 3км. от главния път. Манастира има собствена ферма и магазинче от което може да закупите натурални хранителни продукти и манастирска ракия.

В манастира се намира копие на чудотворната икона на Божията Майка „Всецарица“, която помага за изцеление при тежки болести и зависимости

Повече за манастира може да прочетете тук: http://www.pravoslavieto.com/manastiri/giginski/index.htm

 

 

Не пропускайте да посетите района, препоръчваме Ви го горещо, независимо дали летите, карате колело, бягате или просто обичате да пътувате с приятели! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стартираме вълнуващо партньорство с един от най-любимите ни блогове за туризъм и пътешествия с деца

прочети още

Поради големия интерес към чорапите Baselayer събираме на едно място информация, базирана на въпроси от наши клиенти

прочети още

На тържествена церемония Президентът Румен Радев поздрави участниците в годишната среща на олимпийските отбори по природни науки. През 2018г. децата олимпийци донесоха 7 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала, както и 5 почетни грамоти.

прочети още

Приключенската експедиция до Арктика стана сбъдната победа на Юли Панайотов, за когото всички ние гласувахме

прочети още

С гледката на първия сняг ни обземат нетърпеливи чувства – ами сега къде ми бяха ските, в гаража или в мазето, дали не трябваше да си купя нови обувки, къде е шейната на децата, наточих ли си кантовете, кога и къде откриват зимния сезон по българските курорти, дали някой вече кара…?

прочети още

Витоша - забравена, изоставена, но все така Наша. Филм за снежните залези и красоти, които радват витошките призраци....

прочети още

Обръщение на БЕА - Българска Екомерс Асоциация /в която членува и Varrio Sport/ към българските медии във връзка с коментарите относно сигурността и безопасността на потребителите при онлайн пазаруване. Реални факти и статистика.

прочети още

Краси Георгиев завърши успешно предизвикателството 55 Часа бягане. Вижте резултатите и гледайте видео с разказ за екипа, храната и напитките по време на бягането, за силата на духа и желанието да правим добро

прочети още

Българска компания създаде иновативен и практичен продукт за спорт и ежедневие - спортните чорапи Baselayer Socks

прочети още

Ако се увличаш по йога и пилатес и същевременно водата е твоят любим терен за спорт, тогава СЪП пилатес определено е за теб! Виж защо, как, къде и какво е необходимо, за да практикуваш SUP йога или пилатес.

прочети още

Да изпънем ветрилата и да отпразнуваме Международния ден на сърфинга, с кауза на 16 юни 2018. Ела с нас да почистим северния плаж на Приморско и да се позабавляваме с приятели и топ сърфисти. Да залеем морето с настроение, а не с пластмаса!

прочети още

Днес пътешествията на Рада ни отвеждат до една от най-шантавите и със сигурност най-кръгли републики в света - KUGELMUGEL

прочети още

На една педя от София се крие тайнственият параклис Свети Йоан Летни, разположен величествено на хълма над язовир Пчелина. Научете всичко за историята и местонаходжението от Рада Бонева и Varrio Sport

прочети още

БЕА - Българска Е-Комерс Асоциация стартира една отдавна подготвяна инициатива -  напълно БЕЗПЛАТНИ обучения на бизнеса за електронна търговия!!!

прочети още

Работно време, цени, график и възможности за достъп до лифта на Безбог от х. Гоце Делчев над Добринище. Всичко най-важно вижте тук!

прочети още

Основателите на платформата Varrio Sport - All Seasons Outdoor в откровен разказ пред Галя Щърбева и камерите на Събуди се по Нова телевизия.

прочети още

Вижте ветровитото видео на Рада, директно от село Гостун и нейните три съвета за добро изкарване на уикенда. Varrio Sport с приятели на границата между Родопи и Пирин.

прочети още

Професионален музикант пътешественик, алпинист, или професионален пътешественик музикант? За своите далечни (и високи) пътешествия Петър Георгиев говори с любов и усмивка, за “приключения”, а не просто пътувания.

прочети още

Ледено Приключение е името на благотворителното събитие, в което Заки и Виктория от "Към Върха", събраха над 60 доброволци, в това число и нашия екип, за да качим и забавляваме 4 дечица във красивата Рила.

прочети още

България се включва в спортната надпревара с трима представители. Това са: Хакан Осман, Светлозар Дамянов и Светослав Георгиев, всички със зрителни увреждания.

прочети още

Само преди ден в Саудитска Арабия се случи малка спортна революция - във вторник, 6 март 2018 г., се проведе първият по рода си маратон за жени.

прочети още

Любителите на ветроходното плаване традиционно празнуват националния празник под издути ветрила, премервайки сили и умения в 62-то издание на регата “3-ти Март”

прочети още

С огромна благодарност към всички наши клиенти, приятели и партньори! За нас е чест Varrio Sport да бъде сред най-добрите! Подкрепи ни сега!

прочети още

Един откровен разказ за предизвикателството да поставиш рекорд на Гинес. Колко е трудно да поставиш световен рекорд, да се пребориш със страховете си и да предизвикаш собствените си възможности? Колко време и усилия коства да превърнеш едно хоби и една мечта в уникален план, който да те впише в историята на Гинес? Вижте сами разказа на две момчета, които вече 9 години са част от тази история!

прочети още

За какво се сещате първосигнално, когато чуете “български олимпийски успехи”? За Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова? Да, но не само! Вижте повече за Олимпийските постижения на българските деца и как Президентът Румен Радев поздрави Олимпийците ни, донесли цели 95 медала за 2017г.

прочети още

1 декември е Денят на Антарктида, като през 2017 г. честваме 58 години от подписването на Антарктическия договор. Проф. дн. Пимпирев ще представи новата си книга "Антарктида - Студеният юг"

прочети още

Григор Димитров преряза съперника си Давид Гофен след 2.30 часа красива игра. Гришо е вече №3 в световната тенис ранглиста след блестящото си представяне на ATP в Лондон.

прочети още

Италия не е на Световно първенство по футбол за първи път от почти 60 години насам. Мачът изигран на 13 ноември 2017 между Италия и Швеция сложи край на една от най - брилянтните кариери в съвременния футбол - тази на легендата Джанлуиджи  Буфон.

прочети още

Наскоро двама наши приятели се завърнаха от щур трип до ледника Хинтертукс в Алпите. Всъщност гледчерите бяха три, а нашите момчета взеха стихийното решение да тръгнат натам след дълга вечер в столичния Магнито Пиано бар...

прочети още

Българската състезателка по ски бягане и ориентиране Антония Григорова се завърна на международната сцена. Този уикенд, 10-12 ноември 2017г., тя завоюва 32-ото място на Купата на ФИС във финландския зимен център Олос. Това бе първият й старт на ски-бегаческата арена извън страната от март 2015 г. насам.

прочети още

Обсерваторията на СУ отвори врати за дневни и нощни посещения. Всяка седмица – петък, събота и неделя, през дневните и вечерните часове ще има възможност за регулярни посещения на Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Борисовата градина. Цени 3-7 лв.

прочети още

От 01 до 05 ноември 2017 г. в София ще се проведе 13-то издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за студентски късометражни филми вече тринадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.

прочети още

Спасени след 5 месеца в Tихия океан - възможно ли е? Две жени ветроходци и двете им кучета бяха спасени от американската брегова охрана след 147 дни бедствие в Тихия океан!

прочети още

Той не е отшелник, въпреки че живее в самотна хижа на повече от две хиляди метра надморска височина във френските Алпи. Той не е социопат, въпреки че е решил да си осигури сам електричество, чиста храна и вода. Той е Фабрис Андре. Почти винаги леко усмихнат и замечтан.

прочети още

Важно ли е да сме активни и в хармония със заобикалящата ни среда? Един ентусиазирано ще възкликне „Да, разбира се! Много е важно!”. Друг ще свие безразлично рамене и неубедително ще измърмори  „Ами, да, важно е!”, трети мъдро ще заключи „Хм, за какво? Така и така ще се мре!”. Ти как мислиш?

прочети още

Страхотно представяне и 2-ро място на Шабана Мустафа в един от най-тежките ултрамаратони в Алпите!

прочети още

Успешно изкачване и слизане от връх Даулагири (8167м) на алпиниста Боян Петров. Върхът е десетият поред гигант в проекта му за изкачване на всички осемхилядници на планетата.

прочети още

Книгата е уникален наръчник, необходим за всеки, които обича да планира, експериментира, открива нови маршрути или просто да опресни тези, по които вече е минавал. Едно четиво, полезно винаги, когато планирате точното си движение в планината. Изключително подробно описание на маршрутите, хижите и заслоните, както и маркировка с важни разклони и ориентири.

прочети още

Независимо дали се движиш с туристическата гега, на две или на четири колела, или пък обичаш да прескачаш дървесните корени, бягайки на пресечен терен - град Трявна и околността предлага на всекиго по нещо. Кътче, замръзнало във времето.

прочети още

Уикенда се очертава предимно топъл, слънчев и приятен, а от него ни делят само няколко часа. Ако това лято си правил какво ли не, ходил си къде ли не и си мислиш, че няма с какво да те изненадаме.... Грешиш. Ето едно супер интересно и различно събитие в недотам позната планина - 13 до 15 октомври 2017 г. Фестивал на Кестена в Беласица, с. Коларово.

прочети още

Представяме ви Dj Efo - собственик на пиано бар Magnito в центъра на София и действащ DJ. Той ни разказва на чаша кафе как релаксира сред природата, където намира мотивация и сили за да бъде винаги уникален зад пулта и бара му да бъде пълен с доволни клиенти.

прочети още

Шампионът на България на дълги дистанции Шабан Мустафа в интервю на Рада Бонева за Varrio Sport. Oт Карнобат до Алпите: за бягането, планините и живота на много труд и постоянство.  

прочети още

Преди няколко дни се навършиха 85 години от изграждането на метеорологичната станция на връх Мусала. А знаете ли интересните факти около създаването и́? Прочетете историята за построената през 1932г станция на най-високия връх на Балканите.

прочети още

В добре организирнано събитие с шампионски дух и енергия, Ивет Лалова представи своята академия за деца - Ivet Lalova Sprint Academy.

прочети още

Слънцето пече. Лежиш на плажа. Жега ти е. Иска ти се да правиш нещо различно, интересно и забавно? Защо не опиташ от най-новата сърф мода? SUP - решението за лесно и достъпно водно забавление. Виж защо и ти го можеш!

прочети още

Връх Дхаулагири е част от планинска верига в Хималаите в частта, принадлежаща към Северен Непал.

прочети още

Случвало ли Ви се е да дойде събота, времето да е прекрасно, а Вие да нямате никакъв план как и къде да прекарате незабравим уикенд? Вместо да стоите вкъщи или да се “мотаете” безцелно, вижте списъка на Varrio Sport с интересни занимания, които могат да разнообразят ежедневието Ви!

прочети още

ВИЕ СТЕ ТУК е новата книга на Петър Пунчев, която под формата на разкази за реални истории прави впечатляваща обиколка през съдби, личности и дестинации от почти всички континенти. Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика - описани с неподправения стил на Петър Пунчев.

прочети още

Филмът на БНТ с участието на проф. дн. Христо Пимпирев отбелязва 25-годишнината от началото на Българските антрактически експедиции на Ледения континент.

прочети още

Момчета и момичета, какво ще кажете да подкрепим този български най-талантлив скиор сред музикантите и най-rock`n`roll men сред олимпийците. Да подкрепим Никола Чонгаров за бъдещите му участия и да го изстреляме на XXIII-те Олимпийски игри в Южна Корея през 2018г.

прочети още

При благоприятни метеорологични условия от площадка 39A (LC-39A) на космическия център "Кенеди" на 23 юни в 22.10 часа българско време бе изстрелян сателита BulgariaSat-1.

прочети още

Представяме Ви, първото кратко видео клипче в инициативата "Varrio Trek" . В нея ще споделяме кратки видео клипчета от интересни местности, планини и върхове, морета и океани, изобщо аутдор приключения.

прочети още

Михаил Копанов и Диан Зайков - екипажът от изключително добри и оптни ветроходци - са добре и в безопасност след като канадски екипаж успя да им окаже помощ. За огромно съжаление морската фурия, разразила се по времето на ветроходната регата OSTAR & TWOSTAR, потопи българската лодка "Фурия". 

прочети още

Нашите клиенти - това е най-ценния ресурс на Varrio Sport. За вас - нашите клиенти ние правим възможното и невъзможното. Защото винаги една сбъдната детска мечта, една голяма детска усмивка, означава много повече от всяко друго признание. Благодарим Ви.

прочети още

Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Колко конски и колко слонски сили е колата ни? Извънземните могат ли да рисуват? Това са само малка част от въпросите, на които всяко дете търси отговор, принцеса Точица също. „Приключенията на принцеса Точица“ е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси.

прочети още

В китното селце Расник, в подножието на Вискяр планина, на 3 и 4 юни се проведе съзтезанието "2017 Pernik Open - Парапланеризъм - Целно Кацане"

прочети още

Атанас Скатов и Килиан Жорнет Рекорди. Сезон Еверест 2017 се оказва, като малко лодка в бурно море, заливан от ежедневни радости, недостижими досега рекорди, но и тежки драми за загиналите и техните семейства. Колко много може да даде един изкачен връх и колко може да отнеме, само за 30-на дни.... Вижте детаили

прочети още

9 от най-УДИВИТЕЛНИТЕ фото колажа на Adrian Sommeling. Истинска наслада за сетивата е да се гледат шедьоврите, които Adrian разработва чрез професионални фото сесии и Photoshop миксиране

прочети още

ДОБРИ НОВИНИ - 7:35ч. българско време. Наско вече е в лагер IV и е изпратил съобщение, чрез сателитната тракинг система: "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared! "

прочети още

Varrio Sport - All Seasons Outdoor ще подкрепи инициативата Wing for Life World Run 2017. Прочетете повече за единственото по рода си състезание, в което финалната линия преследва бегачите, а не обратно!

прочети още

Атанас Скатов даде ход на експедиция Еверест ( 8848м.) - Лхотце ( 8516м.) 2017, част от проекта "Скоростно изкачване на 14-​те върха над 8 000 метра без консумация на храна от животински произход“. Имаме изричното съгласие на Наско, Varrio Sport да отразява хода на неговата експедиция и да публикува части от новия дневник. Успех Наско, ние сме с теб!

прочети още

Спoдeли с нас един уникален полет над ски зона Банско с доста смайващи акробатики. Полета е изпълнен от нашия добър приятел и щура глава Иван Пашкулев, след прекъсване от година и половина

прочети още

На 18 и 19 март на платото на Витоша се проведе Сноукайт Фест 2017 - събитие изпълнено с много слънце /поне в събота/, силен вятър и планина, изпъстрена с хвърчила. Вижте повече във видео материала от събитието.

прочети още

Добра новина за всички фенове на един от най-атрактивните и красиви спортове Кайтсърф - сърф училище Tortuga вече е сертифициран член на най-голямата свтовна кайт организация IKO и така България вече присъства сред най-големите в спорта.

прочети още

Vitosha Snowkite Fest 2017 - 18 и 19 Март 2017, Платото на Витоша - едно събитие, което НЕ трябва да пропускате. Планина, вятър слънце, хвърчила и хубави хора, това са само част от причините очакваме това събитие. Елате и вие

прочети още

"За тази световна титла мечтая още от дете. От първия ден, в който съм се качил на ски." - Станимир Беломъжев

прочети още

След страхотните новини от представянето на Симеон и Валери на кръговете от Freeride World Tour сега е време за фрирайд на българска сцена. За 4-та поредна година Пирин става домакин на фрирайд сесия за приятели - Дончо Кани! От 7-10 Април склоновете на Дончовите Kараули и хижа Вихрен те очакват!

прочети още

Открий най-невероятните катерачни маршрути, заснети в спиращи дъха 360° снимки и видеа. Благодарение на приложението на Mammut всеки може да "погледне през очите" на шерпите, които се катерят към покрива на света - връх Еверест.

прочети още

В кратък видео клип La Sportiva обяснява какво прави бягането по планински пътеки толкова специално.

прочети още

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? 7-9 октомври, Музейко

прочети още

Ето какво споделиха приятелите от Вятър и Вода за екстремното плаване с ветроходни лодки в Средиземно море. Екипът на varriosport.bg имаше честта да бъде част от екипажа.

прочети още

"Като един предимно самотно катерещ височинен алпинист, всичко което искам да сложа в раницата го претеглям и преценявам поне по три пъти - дали наистина ми трябва или не. Екшън-камерите са супер изкушение, защото са по-леки, защото новите модели все повече се доближават като електроника до нормалните турбосапунерки и защото гладът за качествено видео става все по-голям."

прочети още

Презентация на новите модели моторни шейни Ski-Doo , линия 2017.

прочети още

Opti-Dry Technology™ - антибактериална бързосъхнеща материя с перфектна вентилация и суха кожа

прочети още

Мембраната SIBERIUM 2L е високотехнологичен материал, предназначен за производствто на разнообразни спортни, работни и ежедневни облекла и обувки, осигуряващи високо ниво на водоустойчивост и "дишане" на метерията.

прочети още

Flatlock шевове дава комфорт, мекота и здравина на текстилната материя, не дразни кожата и се вписва идеално в дизайна на продуктите.

прочети още