Message Us
  • Начало »
  • Новини »
  • Бягай за тези, които не могат. Глобална кауза свързана за борба с гръбначните заболявания.

Бягай за тези, които не могат. Глобална кауза свързана за борба с гръбначните заболявания.

2 май 2017
Бягай за тези, които не могат. Глобална кауза свързана за борба с гръбначните заболявания.

Знаете ли колко много хора искат.... но НЕ могат?

 

По една ли друга причина животът е поднесъл предизвикателство пред редица силни и волеви хора, изправяйки ги пред, понякога непосилни житейски изпитания в борбата с лечението на гръбначните заболявания. Може би познавате такива хора? Може би имате ваши приятели, които страдат? Може би познавате деца с подобни заболявания?Това е начина и сега е момента - нека да помогнем.


Преди години създадохме проекта Varrio Sport и заложихме целите и мисията си на все още разхвърляни листчета. Тогава освен да бъдем платформа предлагаща иновативна селекция от спортни аутдор продукти, съчетана с експертна информация и удобство за клиента,  заложихме и нашето желание и мечта да бъдем социално полезна и активна компания,  ангажирана с конкретни каузи в помощ на спорта, здравословния начин на живот и развитието на семейна и корпоративна култура за активно ежедневие на щастливи и успели хора.

 

 Сега точно една година след старта на нашата платформа www.varriosport.bg за нас е удоволствие и мисия да помогнем на една добра световна идея Wings for Life World Run 2017 - бягай за тези, които не могат и да застанем редом до организаторите от Списание 360° и редица световни атлети.

 

 

Какво представлява инициативата Wings for Life World Run 2017?

 

АТРАКТИВНО състезание с повече от интересен формат:
Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия” влиза специалната кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи.

Световната кауза Wings for Life World Run е събитие, което дава възможност на хора по целия свят да бягат заедно в подкрепа на една важна за всички хмисия – гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Кракча, която става все по реална с две прости действия – като обуем маратонките си за тичане и излезем навън и се позабавляваме заедно, всички ние можем да станем благодетели на каузата и да направим лечението на гръбначни увреждания възможно.

Сега можеш да се включиш и ти, за да станеш част от глобалното състезание и единствения ден в годината, когато хора по целия свят бягат, за да дадат крила за живот на онези, които имат нужда от подкрепа.

Благодарение на теб и всички включили се, каузата набира дарения, 100% от които отиват в полза на Фондация Wings for Life, която провежда жизнено важни проучвания за откриването на лек за гръбначни травми и заболявания.

 

 Как да се включиш?

Ела в Борисовата градина в София, точно в 14:00 на 07 Май – трасето ще те очаква. 
Тази година за първи път в България ще бъде организирано официално събитие от Run BG - Wings for Life - Бягане в София, в което всеки може да се включи. Бяганетo ще започне от езерото „Ариана“, а дължината на трасето, което ще бъде обособено за събитието, ще бъде 5.01 км. Заради уникалния формат на събитието Wings for Life World Run, част от което е и организираното от Run BG бягане в София, всеки участник ще може да избяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето.

В някои части на страната, функциите на колата ще бъдат изпълнявани и от специалното приложение Wings for Life World Run App, което може да свалиш от тук:

  • За Adroid устройства  
  • За iOS устройства        

 

 

Освен на 7-и май, когато е световното бягане, приложението ще отчита резултатите ни през цялата година и ще бъде полезен инструмент за всеки спортуващ.

     

Включи се! Покажи своята подкрепа и нека всички заедно дадем крила, за тези които не могат да бягат!


* В статията са използвани материали и публикации от сайта: www.360mag.bg и  facebook страницата на Списание 360

Независимо дали се движиш с туристическата гега, на две или на четири колела, или пък обичаш да прескачаш дървесните корени, бягайки на пресечен терен - град Трявна и околността предлага на всекиго по нещо. Кътче, замръзнало във времето.

прочети още

В добре организирнано събитие с шампионски дух и енергия, Ивет Лалова представи своята академия за деца - Ivet Lalova Sprint Academy.

прочети още

Слънцето пече. Лежиш на плажа. Жега ти е. Иска ти се да правиш нещо различно, интересно и забавно? Защо не опиташ от най-новата сърф мода? SUP - решението за лесно и достъпно водно забавление. Виж защо и ти го можеш!

прочети още

Връх Дхаулагири е част от планинска верига в Хималаите в частта, принадлежаща към Северен Непал.

прочети още

Случвало ли Ви се е да дойде събота, времето да е прекрасно, а Вие да нямате никакъв план как и къде да прекарате незабравим уикенд? Вместо да стоите вкъщи или да се “мотаете” безцелно, вижте списъка на Varrio Sport с интересни занимания, които могат да разнообразят ежедневието Ви!

прочети още

ВИЕ СТЕ ТУК е новата книга на Петър Пунчев, която под формата на разкази за реални истории прави впечатляваща обиколка през съдби, личности и дестинации от почти всички континенти. Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика - описани с неподправения стил на Петър Пунчев.

прочети още

Филмът на БНТ с участието на проф. дн. Христо Пимпирев отбелязва 25-годишнината от началото на Българските антрактически експедиции на Ледения континент.

прочети още

Момчета и момичета, какво ще кажете да подкрепим този български най-талантлив скиор сред музикантите и най-rock`n`roll men сред олимпийците. Да подкрепим Никола Чонгаров за бъдещите му участия и да го изстреляме на XXIII-те Олимпийски игри в Южна Корея през 2018г.

прочети още

При благоприятни метеорологични условия от площадка 39A (LC-39A) на космическия център "Кенеди" на 23 юни в 22.10 часа българско време бе изстрелян сателита BulgariaSat-1.

прочети още

Представяме Ви, първото кратко видео клипче в инициативата "Varrio Trek" . В нея ще споделяме кратки видео клипчета от интересни местности, планини и върхове, морета и океани, изобщо аутдор приключения.

прочети още

Михаил Копанов и Диан Зайков - екипажът от изключително добри и оптни ветроходци - са добре и в безопасност след като канадски екипаж успя да им окаже помощ. За огромно съжаление морската фурия, разразила се по времето на ветроходната регата OSTAR & TWOSTAR, потопи българската лодка "Фурия". 

прочети още

Нашите клиенти - това е най-ценния ресурс на Varrio Sport. За вас - нашите клиенти ние правим възможното и невъзможното. Защото винаги една сбъдната детска мечта, една голяма детска усмивка, означава много повече от всяко друго признание. Благодарим Ви.

прочети още

Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Колко конски и колко слонски сили е колата ни? Извънземните могат ли да рисуват? Това са само малка част от въпросите, на които всяко дете търси отговор, принцеса Точица също. „Приключенията на принцеса Точица“ е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси.

прочети още

В китното селце Расник, в подножието на Вискяр планина, на 3 и 4 юни се проведе съзтезанието "2017 Pernik Open - Парапланеризъм - Целно Кацане"

прочети още

Представяме Ви един интересен и красив район в близост до гр. София, в който може да прекарате активен ден сред красива природа и интересни метсности.

прочети още

Атанас Скатов и Килиан Жорнет Рекорди. Сезон Еверест 2017 се оказва, като малко лодка в бурно море, заливан от ежедневни радости, недостижими досега рекорди, но и тежки драми за загиналите и техните семейства. Колко много може да даде един изкачен връх и колко може да отнеме, само за 30-на дни.... Вижте детаили

прочети още

9 от най-УДИВИТЕЛНИТЕ фото колажа на Adrian Sommeling. Истинска наслада за сетивата е да се гледат шедьоврите, които Adrian разработва чрез професионални фото сесии и Photoshop миксиране

прочети още

ДОБРИ НОВИНИ - 7:35ч. българско време. Наско вече е в лагер IV и е изпратил съобщение, чрез сателитната тракинг система: "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared! "

прочети още

Атанас Скатов даде ход на експедиция Еверест ( 8848м.) - Лхотце ( 8516м.) 2017, част от проекта "Скоростно изкачване на 14-​те върха над 8 000 метра без консумация на храна от животински произход“. Имаме изричното съгласие на Наско, Varrio Sport да отразява хода на неговата експедиция и да публикува части от новия дневник. Успех Наско, ние сме с теб!

прочети още

Спoдeли с нас един уникален полет над ски зона Банско с доста смайващи акробатики. Полета е изпълнен от нашия добър приятел и щура глава Иван Пашкулев, след прекъсване от година и половина

прочети още

На 18 и 19 март на платото на Витоша се проведе Сноукайт Фест 2017 - събитие изпълнено с много слънце /поне в събота/, силен вятър и планина, изпъстрена с хвърчила. Вижте повече във видео материала от събитието.

прочети още

Добра новина за всички фенове на един от най-атрактивните и красиви спортове Кайтсърф - сърф училище Tortuga вече е сертифициран член на най-голямата свтовна кайт организация IKO и така България вече присъства сред най-големите в спорта.

прочети още

Vitosha Snowkite Fest 2017 - 18 и 19 Март 2017, Платото на Витоша - едно събитие, което НЕ трябва да пропускате. Планина, вятър слънце, хвърчила и хубави хора, това са само част от причините очакваме това събитие. Елате и вие

прочети още

"За тази световна титла мечтая още от дете. От първия ден, в който съм се качил на ски." - Станимир Беломъжев

прочети още

След страхотните новини от представянето на Симеон и Валери на кръговете от Freeride World Tour сега е време за фрирайд на българска сцена. За 4-та поредна година Пирин става домакин на фрирайд сесия за приятели - Дончо Кани! От 7-10 Април склоновете на Дончовите Kараули и хижа Вихрен те очакват!

прочети още

Открий най-невероятните катерачни маршрути, заснети в спиращи дъха 360° снимки и видеа. Благодарение на приложението на Mammut всеки може да "погледне през очите" на шерпите, които се катерят към покрива на света - връх Еверест.

прочети още

В кратък видео клип La Sportiva обяснява какво прави бягането по планински пътеки толкова специално.

прочети още

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? 7-9 октомври, Музейко

прочети още

Ето какво споделиха приятелите от Вятър и Вода за екстремното плаване с ветроходни лодки в Средиземно море. Екипът на varriosport.bg имаше честта да бъде част от екипажа.

прочети още

"Като един предимно самотно катерещ височинен алпинист, всичко което искам да сложа в раницата го претеглям и преценявам поне по три пъти - дали наистина ми трябва или не. Екшън-камерите са супер изкушение, защото са по-леки, защото новите модели все повече се доближават като електроника до нормалните турбосапунерки и защото гладът за качествено видео става все по-голям."

прочети още

Презентация на новите модели моторни шейни Ski-Doo , линия 2017.

прочети още