Message Us

Боян Петров - Първите седем

  • Марка: Vakon
  • Кат. номер: 132

 

В новата си книга Боян представя всичко най-интересно от неговите експедиции, безценна и ползна информация за начина на подготовка.  

Изпълнен с вяра и мотивация, Боян Петров атакува успешно вече 8 от 14-те най-високи върха в планетата - част от проекта му 14 над 8000.

 

 

 

Дълбоко заложено в неговото ДНК, със сечивива, превърнали се в естествено продължение на ръцете, за Боян единственият възможен път е напред и нагоре. С успешното превземане на Нанга Парбат през 2016 г., жадният за нови хоризонти Боян Петров вече е стъпвал и поставил българското знаме на осем от най-високите върхове на планетата. Неговото постижение, което прави увенчаването на България с престижната „Хималайска корона“ – изкачването на всички 14 осемхилядника – по-близо от всякога.

 

 

С амбициозния си проект за покоряване на всички 8000-ци в света Боян ще се нареди сред само 34-те алпинисти в света, които са изкачили всички гиганти. От тях само 15 изкачват без кислородна бутлка и почти никой не изкачва соло без носачи и чужда помощ. Боян прави точно това -  без помощ от шерпи, без кислородна бутилка с прецизен план и подготовка и темпо, надминаващо останалите алпинисти, Боян показва, че скоро ще застане на чело на класацията, поставяйки България сред страните, присъстващи на всички най-високи точни в света. 

 

 

За волята, за мотивацията за силата на един атлет, който не се отказа дори след нелепата катастрофа и множеството травми, за всичко това ще прочетете в книгата "Първите Седем" на Боян 

 

 

 

Невъобразими скални отвеси и бездънни цепнатини са част от оцеляването  насред пейзаж, изпълнен с изненади , където просто няма място за грешки и всяко действие може да е фатално

Историята на едно 17-годишно момче, мечтаещо за гигантите К2 и Канчендзьонга от книгите на Джо Таскър, ще се научи да преглъща умората и болката, да крещи „НЕ“ в лицето на болестта?

 


 

 

В книгата „Първите седем“ Боян разказва за началото, за изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на първите 7х8000, формирали го като блестящ катерач и лидер. Книгата е своеобразен наръчник за изкачване на високи върхове, в който детайлно се описват физическата подготовка и организацията, предшестващи експедициите към връх над 7000 метра. Авторът не е професионален алпинист, а изследовател-зоолог, който съумява да приложи научния подход на всяка крачка от:

 

·     Избора на връх и стил на изкачване

·     Изграждането на тренировъчен режим

·     Привличането на спонсори

·     Подбора на подходяща екипировка

·     Определянето на хранителен режим по време на експедициите

 

 Вдъхновяваща книга, в която ще прекосите континенти и вертикални граници заедно с един от водещите алпинисти на България, който ще ви покаже, че непостижимите цели са само поредната илюзия на ума и няма върхове, които да не можем да изкачим във всеки един смисъл. 

 

 

Автор: Боян Петров

Цветни страници: 288
ISBN: 978-619-7300-08-6
Корица: Мека
Националност: Българска
Дизайн корица: © Емил Бонев
Редактор: Ралица Николова
Коректор: Мариана Пиронкова

25,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 25,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Автор
Боян Петров
Издател
Вакон
Жанр
Пътешествия & Приключения
Тематика
Алпинизъм