Code Sport с Varrio Sport – TV рубрика за спорт и здраве

Code Sport с Varrio Sport – TV  рубрика за спорт и здраве
13 юли 2023

Защото здравето е от значение!

 

 

Шастливи сме да обявим, че с нашите партньори от телевизия Code Health TV  стартираме ТВ проект - Code Sport с Varrio Sport, в който всяка седмица ще ви запознаваме с различни теми, свързани със спорт, пътешествия и здравословен живот.

 

В предаването ще ви показваме интересни места за активна почивка, ще говорим за нужната екипировка и аксесоари, ще снимаме от различни спортни бази и ще правим интересни демонстрации на живо в студиото.

 

Водещи на предаването са Калоян Христов – съосновател и управител на Varrio Sport и чаровната ТВ и радио водеща с незабравим глас Инес Димитрова.

 

 

 

 

Рубриката ни Code Sport с Varrio Sport ще се излъчва всяка сряда между 9 и 9.30 часа в ефира на телевизия Code Health TV, която може да гледате през всички кабелни оператори, сред които и  Булсатком, А1, Виваком, Йетел и други национални и локални мрежи. Потърсете информация в листите на вашия кабелен оператор на кой канал може да намерите телевизията.

 

Можеда гледате предаването и на www.varriosport.bg, както и в нашите социални канали или на сайта на телевизията www.codehealth.bg

 

 

 

 

 

 

Code Sport с Varrio Sport и Code Health TV – какво ще научите?

 

 

Като експерти в аутдор активностите, с дългогодишен опит в различни спортове, сме ви подготвили списък с интересни теми, от които ще научите или ще си припомните много важни неща за правилата и безопасността в планината при зимен и летен трекинг, ще говорим за водни спортове като уейкборд, сърф, СЪП/SUP, каяк и ветроходство, ще ви разкажем и демонстрираме всички най-нови технологии и материи в екипировката за спорт и планина, ще се гмрукаме, ще яздим, ще плаваме, ще бягаме и ще катерим заедно с вас.

 

Разбира се ще пътуваме заедно до интересни дестинации и бази, ще пътешестваме заедно и ще ходим на къмпинг. Ще ви покажем как да изберете най-подходящите за вас спален чувал, палатка, обувки за туризъм и спорт или смарт спортен часовник.

 

 

Подготвили сме внушителен списък с гости, с които ще ви демонстрираме умения за оказване на първа помощ, съвети за безопасност във високата планина, реакция при травми и посттртавматични състояния, ще ви покажем как да се храните здравословно без да се лишавате от нищои и ще дадем хитри идеи за тренировка вкъщи или сред природата. Ще ви даваме и редица ценни съвети, как да накарате децата си да обикнат преживяванията на открито като се научат да оцеляват, да палят огън, да познават посоките. И още много, много интересни теми. Ще ни гостуват известни алпинисти, парамедици, лекари и рехабилитатори, атлети, спасители, инструктори и диетолози.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Телевизия Code Health TV – нашите нови партньори в здравето

 

Code Health TV е единствената здравна телевизия в България с фокус върху здравословния начин на живот, който включва превенция и профилактика, спорт, балансирано хранене, медитация, йога и психично здраве. Времето показа, че именно информацията и превенцията са най-важното, за да не се стига до болестни състояния и да имаме по-дълъг и качествен живот, здраво силно и красиво тяло и не на последно място чист ум и здрав дух.

 


На 12-то издание на конкурса “Най-зелени компании в България”, единствената здравна медия в България, Code Health TV, бе отличена в категория “Зелена медия”. Престижното отличие допринесе при подготовката на новия, трети сезон за медията –  програмната схема  залага на новизаглавия, които са насочени към още по-задълбочено отразяване на проблемите свързани със спорта, здравето, опазването на околната среда и развитието на зелените политики! Повече за съдържанието в програмата през текущия сезон може да видите ТУК.

 

Мисията на Code Health TV и Varrio Sport е да образоваме здравно хората, да покажем, че спортът и превенцията са формула да бъдем здрави и да съхраним себе си. Затова и мотото на телевизията е: “Здравето е въпрос на знание!”

 

 

Code Health TV е приела за за своя ценност определението на Световната здравна организация /СЗО/ за здравето: “Състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или недъг. Поддържането и повишаването му се постига чрез различна комбинация от физическо, умствено и социално благосъстояние и благоденствие.” 

 

 

В програмата на телевизия Code Health TV, освен предаването Code Sport с  Varrio Sport, може да гледате и топ продукциите Парамедици, риалити формата Спещна помощ, Попитай лекаря, Ветеринарят Бонди, Направено в рая, както и интересни репортажи от събития, интервюта със специалисти и много авторски предавания.

 

 

 

Не е страшно, когато знаеш как, къде, с какво и с кой!

 

 

Във Varrio Sport  винаги сме казвали, че страшни или екстремни спортове и преживявания няма – има вълнуващи и  незабравими. И това е така, защото ще ви покажем, с каква безопасна екипировка да спортувате, на кои места да практикувате даден аутдор спорт, към кои инструктори да се обърнете. Заедно с телевизия Code Health TV ще ви дадем знания как да правите всичко това сигурно и безопасно.

 

 

 

 

 

 

 

За щастие с напредването на технологиите и материите в последните години вече има изключително сигурна и безопасна екипировка, с която може без особена предварителна физическа подготовка да започнете всяко ново спортно хоби и да направите живота си още по-красив и запълнен с незабравими силни емоции. Разбира се всичко това можете да практикувате с любимия човек, с децата и цялото семейство, защото те са онези важни хора, с които да споделяме приятните мигове, да планираме, да създаваме и изграждаме един прекрасен, смислен и устойчив живот.

 

Живот, в който да се радваме на много усмивки и силно здраве, да научим децата си, чрез спорта, да ценят, опазват и търсят допир с природата, да израснат като здрави в психически и физически аспект хора и най-вече да станат добри и успешни в училище, работа, бизнес и да изградят следващите здрави семейства на нашето бъдеще.  

 

 

 

Code Sport - гледайте ни всяка сряда от 9 до 9.30 в ефира на телевизия Code Health TV.

 

 

 

Гледайте всички предавания Code Sport s Varrio Sport тук:

 

1. Code Sport с Varrio Sport, епизод 1 - в пилотното ни издание си говорим активна почивка, какво ни дава тя и защо е за предпочитане пред пасивната почивка.

 

 

 

 

 

 

 

2. Code Sport с Varrio Sport, епизод 2  - във втория епизод ще научите как да изберем правилно точната за нас и целите ни палатката, какви са ползите и рисковете при къмпинг, как да се предпазите от насекоми, защо да изберете къмпинг преживяването пред хотел тип All Inclusive.

 

 

 

 

 

 

3. Code Sport с Varrio Sport, епизод 3  - трети епизод ще ни покаже как да се ориентираме в планината според маркировката, видовете маркировки в зависимост от сезона и видимостта. 

 

 

 

 

 

 

 

4. Code Sport с Varrio Sport, епизод 4  - в този епизод говорим за безопасността в планината. Какво трябва да има в аптечката ни, как да направим шина и да спрем силно кръвотечение, какви рискове може да очакваме и как да реагираме. 

 

 

 

 

 

5. Code Sport с Varrio Sport, епизод 5  -ще разкажем за системата 3 layer clothing или концепцията за обличане на слоеве, какво ни дава тя и защо е толкова ефективна

 

 

 

 

6. Code Sport с Varrio Sport, епизод 6  - на прага най-голямото спортно изложение ISPO Munich 2022 ще разгледаме най-новите технологии в спорта, в материите и това как технологичното развитие създава изцяло нови спортни активности.

 

 

 

 

 

7. Code Sport с Varrio Sport, епизод 7 - раници и спални чували! Двата най-важни и употребявани аксесоара, от нашата екипировка за преходи и къмпинг. Какво трябва да знаем за тях, как да изберем, как да ги използваме, на какви материи и марки да заложим за да имаме сигурна и дълголетна екипировка. Всичко най-важно в епизод 7 на Code Sport с Varrio Sport. 

 

 

 

 

 

 

8. Code Sport с Varrio Sport, епизод 8 - лавинна безопасност, лавинна екипировка и реакции в случай на попадане в лавина.

Какво трябва да знаем за лавините, как да НЕ попадаме в лавина и какви аксесоари трябва да имаме за да сме подготвени при инцидент? Работа с лавинен уред и лавинна сонда и лопата. 

 

 

 

 

 

 

9. Code Sport с Varrio Sport, епизод 9 - необходими аксесоари за комфорт и безопасност в зимната планина

Преглед на най-необходимите аксесоари за трекинг в зимната планина, чрез които ще се чувстваме комфортно, сигурно и безопасно. Представяме информация за котки, снегоходки, пикели, гледчърни очила и трекинг щеки.

 

 

 

 

10. Code Sport с Varrio Sport, епизод 10 - В планината с телефон. Апликации, които могат да ни спасят.

Представяне на възможностите на мобилния ни телефон за изпращане на SMS Emergency съобщения с BIO данни, полезна и важна информация за работата на тел. 112.


Демонстрация на едни от най-добрите апликации за навигиране и карти в планината, за безопасност, сигурност и медицинска помощ и апликации за добри метеорологични прогнози.

 

 

 

 

11. Code Sport с Varrio Sport, епизод 11 - идеи за атрактивни зимни спортове

Зимата е прекрасен сезон за спортни активности, като зимен трекинг, ски туринг, моторна шейна и много други зимни, снежни забавления.

 

 

 

 

12. Code Sport с Varrio Sport, епизод 12 - Поддръжка на екипировка

Как да поддържаме нашата спортна екипировка.

Основните процеси: 

- Пране и измиване;

- Импрегнация;

- Изсушаване;

 

 

 

 

13. Code Sport с Varrio Sport, епизод 13 - Храни и напитки в планината

Какво е добре и какво не да консумираме, когато сме на преход или туризъм в планината. 

 

 

 

 

14. Code Sport с Varrio Sport, епизод 14 - HEMS система за хеликоптерни линейки

Какво представлява цялостната система HEMS, защо ни е необходима, как се финансира и как спасява животи?

 

 

 

 

 

15. Code Sport с Varrio Sport, епизод 15 - Времето в планината

Как да преценяваме правилно времето, почасова прогноза, индекс на усещането на температура спрямо вятъра. Има ли лошо време в планината?

 

 

 

16. Code Sport с Varrio Sport, епизод 16 - Планински застраховки

За или против планинските застраховки? Какво трябва да знаем за планинските застраховки, как и къде да ги направим, какво не ни казват в прав текст застрахователите? Трябва ли ни планинска застраховка? 

 

 

 

 

17. Code Sport с Varrio Sport, епизод 17 - Охлаждане на тялото

Защо е толкова важно да охлаждаме тялото си правилно при спортна активност? Как да го правим правилно и какво е хипертермия? 

 

 

 

18. Code Sport с Varrio Sport, епизод 18 - Разпределение и планиране на силите

Какъв е лимитът на възможностите ни при дълги спортни активности, преходи в планината, избор на правилен път и стратегия така, че да имаме сили и да издържим с удоволствие до края на приключението.  

 

 

 

19. Code Sport с Varrio Sport, епизод 19 - Митове и легенди...

В този епизод на Code Sport с Varrio Sport разбиваме на пух и прах цял куп с митове и легенди как да реагираме в различни критични ситуации като среща с мечка, ухапване от змия, промиване на рани, изваждане на кърлеж. Ще разкажем и с научни доказателства как действа алкохолът на тялото ни и дали може да ни стопли.

 

 

 

20. Code Sport с Varrio Sport, епизод 20 - Ветроходство и ветроходни спортове

Предимствата на яхтения туризъм, ползите от ветроходните спортове като занимание за деца и възрастни. Една от най-добрите платформи за ангажиране на яхта Yasido.com. Скъпо ли е да почиваме на яхта? 

 

 

 

21. Code Sport с Varrio Sport, епизод 21 - Превенция, рехабилитация и възстановяване

Как да подготвим тялото си преди спорт, тренировка или активност в планината, така че да намалим възможността за травми. Правилната рехабилитация, вместо обездвижване - модерната система за лечение на травми. Възстановяване с движение. 

 

 

 

----

 

22. Code Sport с Varrio Sport, епизод 22 - Планинско бягане

В епизод 22 от предаването Code Sport с Varrio Sport си говорим за все по-популярния спорт Планинско бягане. Какво представлява трейл бягането, как да започнем и подготвим тялото си, с каква екипировка за бягаме. Интересни книги и древни истории за бягащите племена Гледайте всичко в епизода

 

 

 

23. Code Sport с Varrio Sport, епизод 23 - Code Sport с Varrio Sport, епизод 23 - Споделено пътуване, хакове и платформи за евтино пътешестване

 

Какви са начините да пътуваме евтино и сигурно, как да посетим различни световни дестинации заплащайки минимални разходи, разглеждаме в детайли платформи за споделено гостуване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор

Калоян Христов

Andrea Sampaoli е бивш италиански катерач, инструктор, любител на планините и ездата, който пресъздава любовта си в спортни гривни, колиета и бижута, които създавана ръчно.

прочети още

Най-новото топ приложение за здраве, спорт и сигурност kaksi на ДЗИ - новия ни здравен партньор!

прочети още

3D цифров модел на връх Тодорка в Пирин и на лавинните улеи по планинските склонове. Прецизна визуализация изготвена с цел проучване и моделиране на риска от лавини.

прочети още

От най-древни времена естествените съставки на семена и растения са извличани и използвани като лекарства

прочети още

Varrio Sport e избрана и отличена като една от 20-те изключително перспективни и иновативни български компании!

прочети още

Да си кажем истината -  здравето в повечето случаи е въпрос на личен избор!

прочети още

Вземете безплатна седмична/месечна карта за фитнес. При всяка поръчка над 30 лева ще получите седмична карта, а при поръчка над 300 лева – месечна фитнес карта.

прочети още

Силвия Рашкова, която постави 4 национални рекорда по свободно гмуркане /freediving/, разказва за успехите в интервю на Евелина Павлова - Радио FM+

прочети още

Представяме ви свръх технологичния смарт часовник от ново поколение Coros Vertix 2 с 20% по-бърз процесор и 5 поддържани сателитни канала.

прочети още

Всичко най-важно за Ски зона Добринище - лифт, цени, работно време, писти, възможности

прочети още

Щастливи сме да обявим нашето най-ново партньорство с Viber! Вече е факт нашия канал Varrio Sport Club – елате с нас.

прочети още

Stanley - марката, която променя света е вече тук във Varrio Sport.

прочети още

Мобилно разплащане без скрити такси и тромави процедури – Settle е във varriosport.bg! 

прочети още

Време е да зарадваме нашите клиенти с най-модернатия метод за разплащане – Вземи сега – плати после!

прочети още

Ако ви трябва бърз и сигурен подарък за любим човек, колега, приятел или бизнес партньор, които е любител на активния начин на живот, значи имаме какво да ви предложим - ваучер за подарък!

прочети още

Какво е CBD, какви са ползите за организма и как действа? Всичко за Канабидиолът (CBD)

прочети още

Във време на социална дистанция и ограничения за много от любимите ни активности ние искаме нека си кажем: НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!

прочети още

Важно ли е да сме активни и в хармония със заобикалящата ни среда? Един ентусиазирано ще възкликне „Да, разбира се! Много е важно!”. Друг ще свие безразлично рамене и неубедително ще измърмори  „Ами, да, важно е!”, трети мъдро ще заключи „Хм, за какво? Така и така ще се мре!”. Ти как мислиш?

прочети още

Езерата в Пирин представя пълна информация за всички езера в Пирин и разбива редица митове за езерата

прочети още

Около 60 участника премериха сили на скалите в русенското село Пепелина.

прочети още

Вперени в победата, бързи и яростни бяха конете и техните жокеи на първото състезание по конни надбягвания в китното село Расник в полите на Вискяр планина.

прочети още

Как да избегнем срещи и ухапвания със змии, как да реагираме, ако се случи на нас или ако трябва да окажем първа помощ.

прочети още

В месец на извънредно положение показахме, че живота няма как да спре напълно и се позабавлявахме спортувайки с играта на Varrio Sport за спортна активност у дома  

прочети още

Жените имат място на екстремната сцена. Има много нежни следи, оставени от българки в световната история, но по една или друга причина не се говори за това. Какви са те – си отговорете сами.

прочети още

Три места у нас, на които не сте били... а ТРЯБВА! Това са моите три доказателства, че когато се изгубиш нарочно, започва магията. 

прочети още

Доброволческа инициатива  за възстановяване на туристически обекти в Тетевенския балкан.

прочети още

Директно от Лонг Бийч Калифорния световната квалификация по скейтборд за с най-добите състезатели в света

прочети още

Срещаме ви с българския творец Райна Тасева, която рисува върху спортна екипировка, превозни средства и предмети. За уникалните колела, за изрисуваните моторни шейни и безкрайните идеи - запознайте се с Райна Тасева.

прочети още

Как да откъснем детето от електронните игри и таблетите, защо да го изведем на разходка в планината и добре ли е да се понацапа малко - вижте няколко научни причини да прекарваме повече семейни уикенди в природата.

прочети още

Поради големия интерес към чорапите Baselayer събираме на едно място информация, базирана на въпроси от наши клиенти

прочети още

На тържествена церемония Президентът Румен Радев поздрави участниците в годишната среща на олимпийските отбори по природни науки. През 2018г. децата олимпийци донесоха 7 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала, както и 5 почетни грамоти.

прочети още

Стартираме вълнуващо партньорство с един от най-любимите ни блогове за туризъм и пътешествия с деца

прочети още

Приключенската експедиция до Арктика стана сбъдната победа на Юли Панайотов, за когото всички ние гласувахме

прочети още

С гледката на първия сняг ни обземат нетърпеливи чувства – ами сега къде ми бяха ските, в гаража или в мазето, дали не трябваше да си купя нови обувки, къде е шейната на децата, наточих ли си кантовете, кога и къде откриват зимния сезон по българските курорти, дали някой вече кара…?

прочети още

Витоша - забравена, изоставена, но все така Наша. Филм за снежните залези и красоти, които радват витошките призраци....

прочети още

Обръщение на БЕА - Българска Екомерс Асоциация /в която членува и Varrio Sport/ към българските медии във връзка с коментарите относно сигурността и безопасността на потребителите при онлайн пазаруване. Реални факти и статистика.

прочети още

Краси Георгиев завърши успешно предизвикателството 55 Часа бягане. Вижте резултатите и гледайте видео с разказ за екипа, храната и напитките по време на бягането, за силата на духа и желанието да правим добро

прочети още

Българска компания създаде иновативен и практичен продукт за спорт и ежедневие - спортните чорапи Baselayer Socks

прочети още

Ако се увличаш по йога и пилатес и същевременно водата е твоят любим терен за спорт, тогава СЪП пилатес определено е за теб! Виж защо, как, къде и какво е необходимо, за да практикуваш SUP йога или пилатес.

прочети още

Да изпънем ветрилата и да отпразнуваме Международния ден на сърфинга, с кауза на 16 юни 2018. Ела с нас да почистим северния плаж на Приморско и да се позабавляваме с приятели и топ сърфисти. Да залеем морето с настроение, а не с пластмаса!

прочети още

Днес пътешествията на Рада ни отвеждат до една от най-шантавите и със сигурност най-кръгли републики в света - KUGELMUGEL

прочети още

На една педя от София се крие тайнственият параклис Свети Йоан Летни, разположен величествено на хълма над язовир Пчелина. Научете всичко за историята и местонаходжението от Рада Бонева и Varrio Sport

прочети още

БЕА - Българска Е-Комерс Асоциация стартира една отдавна подготвяна инициатива -  напълно БЕЗПЛАТНИ обучения на бизнеса за електронна търговия!!!

прочети още

Работно време, цени, график и възможности за достъп до лифта на Безбог от х. Гоце Делчев над Добринище. Всичко най-важно вижте тук!

прочети още

Основателите на платформата Varrio Sport - All Seasons Outdoor в откровен разказ пред Галя Щърбева и камерите на Събуди се по Нова телевизия.

прочети още

Вижте ветровитото видео на Рада, директно от село Гостун и нейните три съвета за добро изкарване на уикенда. Varrio Sport с приятели на границата между Родопи и Пирин.

прочети още

Професионален музикант пътешественик, алпинист, или професионален пътешественик музикант? За своите далечни (и високи) пътешествия Петър Георгиев говори с любов и усмивка, за “приключения”, а не просто пътувания.

прочети още

Ледено Приключение е името на благотворителното събитие, в което Заки и Виктория от "Към Върха", събраха над 60 доброволци, в това число и нашия екип, за да качим и забавляваме 4 дечица във красивата Рила.

прочети още

България се включва в спортната надпревара с трима представители. Това са: Хакан Осман, Светлозар Дамянов и Светослав Георгиев, всички със зрителни увреждания.

прочети още

Само преди ден в Саудитска Арабия се случи малка спортна революция - във вторник, 6 март 2018 г., се проведе първият по рода си маратон за жени.

прочети още

Любителите на ветроходното плаване традиционно празнуват националния празник под издути ветрила, премервайки сили и умения в 62-то издание на регата “3-ти Март”

прочети още

С огромна благодарност към всички наши клиенти, приятели и партньори! За нас е чест Varrio Sport да бъде сред най-добрите! Подкрепи ни сега!

прочети още

Един откровен разказ за предизвикателството да поставиш рекорд на Гинес. Колко е трудно да поставиш световен рекорд, да се пребориш със страховете си и да предизвикаш собствените си възможности? Колко време и усилия коства да превърнеш едно хоби и една мечта в уникален план, който да те впише в историята на Гинес? Вижте сами разказа на две момчета, които вече 9 години са част от тази история!

прочети още

За какво се сещате първосигнално, когато чуете “български олимпийски успехи”? За Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова? Да, но не само! Вижте повече за Олимпийските постижения на българските деца и как Президентът Румен Радев поздрави Олимпийците ни, донесли цели 95 медала за 2017г.

прочети още

1 декември е Денят на Антарктида, като през 2017 г. честваме 58 години от подписването на Антарктическия договор. Проф. дн. Пимпирев ще представи новата си книга "Антарктида - Студеният юг"

прочети още

Григор Димитров преряза съперника си Давид Гофен след 2.30 часа красива игра. Гришо е вече №3 в световната тенис ранглиста след блестящото си представяне на ATP в Лондон.

прочети още

Италия не е на Световно първенство по футбол за първи път от почти 60 години насам. Мачът изигран на 13 ноември 2017 между Италия и Швеция сложи край на една от най - брилянтните кариери в съвременния футбол - тази на легендата Джанлуиджи  Буфон.

прочети още

Наскоро двама наши приятели се завърнаха от щур трип до ледника Хинтертукс в Алпите. Всъщност гледчерите бяха три, а нашите момчета взеха стихийното решение да тръгнат натам след дълга вечер в столичния Магнито Пиано бар...

прочети още

Българската състезателка по ски бягане и ориентиране Антония Григорова се завърна на международната сцена. Този уикенд, 10-12 ноември 2017г., тя завоюва 32-ото място на Купата на ФИС във финландския зимен център Олос. Това бе първият й старт на ски-бегаческата арена извън страната от март 2015 г. насам.

прочети още

Обсерваторията на СУ отвори врати за дневни и нощни посещения. Всяка седмица – петък, събота и неделя, през дневните и вечерните часове ще има възможност за регулярни посещения на Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Борисовата градина. Цени 3-7 лв.

прочети още

От 01 до 05 ноември 2017 г. в София ще се проведе 13-то издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за студентски късометражни филми вече тринадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.

прочети още

Спасени след 5 месеца в Tихия океан - възможно ли е? Две жени ветроходци и двете им кучета бяха спасени от американската брегова охрана след 147 дни бедствие в Тихия океан!

прочети още

Той не е отшелник, въпреки че живее в самотна хижа на повече от две хиляди метра надморска височина във френските Алпи. Той не е социопат, въпреки че е решил да си осигури сам електричество, чиста храна и вода. Той е Фабрис Андре. Почти винаги леко усмихнат и замечтан.

прочети още

Страхотно представяне и 2-ро място на Шабана Мустафа в един от най-тежките ултрамаратони в Алпите!

прочети още

Успешно изкачване и слизане от връх Даулагири (8167м) на алпиниста Боян Петров. Върхът е десетият поред гигант в проекта му за изкачване на всички осемхилядници на планетата.

прочети още

Книгата е уникален наръчник, необходим за всеки, които обича да планира, експериментира, открива нови маршрути или просто да опресни тези, по които вече е минавал. Едно четиво, полезно винаги, когато планирате точното си движение в планината. Изключително подробно описание на маршрутите, хижите и заслоните, както и маркировка с важни разклони и ориентири.

прочети още

Независимо дали се движиш с туристическата гега, на две или на четири колела, или пък обичаш да прескачаш дървесните корени, бягайки на пресечен терен - град Трявна и околността предлага на всекиго по нещо. Кътче, замръзнало във времето.

прочети още

Уикенда се очертава предимно топъл, слънчев и приятен, а от него ни делят само няколко часа. Ако това лято си правил какво ли не, ходил си къде ли не и си мислиш, че няма с какво да те изненадаме.... Грешиш. Ето едно супер интересно и различно събитие в недотам позната планина - 13 до 15 октомври 2017 г. Фестивал на Кестена в Беласица, с. Коларово.

прочети още

Представяме ви Dj Efo - собственик на пиано бар Magnito в центъра на София и действащ DJ. Той ни разказва на чаша кафе как релаксира сред природата, където намира мотивация и сили за да бъде винаги уникален зад пулта и бара му да бъде пълен с доволни клиенти.

прочети още

Шампионът на България на дълги дистанции Шабан Мустафа в интервю на Рада Бонева за Varrio Sport. Oт Карнобат до Алпите: за бягането, планините и живота на много труд и постоянство.  

прочети още

Преди няколко дни се навършиха 85 години от изграждането на метеорологичната станция на връх Мусала. А знаете ли интересните факти около създаването и́? Прочетете историята за построената през 1932г станция на най-високия връх на Балканите.

прочети още

В добре организирнано събитие с шампионски дух и енергия, Ивет Лалова представи своята академия за деца - Ivet Lalova Sprint Academy.

прочети още

Слънцето пече. Лежиш на плажа. Жега ти е. Иска ти се да правиш нещо различно, интересно и забавно? Защо не опиташ от най-новата сърф мода? SUP - решението за лесно и достъпно водно забавление. Виж защо и ти го можеш!

прочети още

Връх Дхаулагири е част от планинска верига в Хималаите в частта, принадлежаща към Северен Непал.

прочети още

Случвало ли Ви се е да дойде събота, времето да е прекрасно, а Вие да нямате никакъв план как и къде да прекарате незабравим уикенд? Вместо да стоите вкъщи или да се “мотаете” безцелно, вижте списъка на Varrio Sport с интересни занимания, които могат да разнообразят ежедневието Ви!

прочети още

ВИЕ СТЕ ТУК е новата книга на Петър Пунчев, която под формата на разкази за реални истории прави впечатляваща обиколка през съдби, личности и дестинации от почти всички континенти. Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика - описани с неподправения стил на Петър Пунчев.

прочети още

Филмът на БНТ с участието на проф. дн. Христо Пимпирев отбелязва 25-годишнината от началото на Българските антрактически експедиции на Ледения континент.

прочети още

Момчета и момичета, какво ще кажете да подкрепим този български най-талантлив скиор сред музикантите и най-rock`n`roll men сред олимпийците. Да подкрепим Никола Чонгаров за бъдещите му участия и да го изстреляме на XXIII-те Олимпийски игри в Южна Корея през 2018г.

прочети още

При благоприятни метеорологични условия от площадка 39A (LC-39A) на космическия център "Кенеди" на 23 юни в 22.10 часа българско време бе изстрелян сателита BulgariaSat-1.

прочети още

Представяме Ви, първото кратко видео клипче в инициативата "Varrio Trek" . В нея ще споделяме кратки видео клипчета от интересни местности, планини и върхове, морета и океани, изобщо аутдор приключения.

прочети още

Михаил Копанов и Диан Зайков - екипажът от изключително добри и оптни ветроходци - са добре и в безопасност след като канадски екипаж успя да им окаже помощ. За огромно съжаление морската фурия, разразила се по времето на ветроходната регата OSTAR & TWOSTAR, потопи българската лодка "Фурия". 

прочети още

Нашите клиенти - това е най-ценния ресурс на Varrio Sport. За вас - нашите клиенти ние правим възможното и невъзможното. Защото винаги една сбъдната детска мечта, една голяма детска усмивка, означава много повече от всяко друго признание. Благодарим Ви.

прочети още

Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Колко конски и колко слонски сили е колата ни? Извънземните могат ли да рисуват? Това са само малка част от въпросите, на които всяко дете търси отговор, принцеса Точица също. „Приключенията на принцеса Точица“ е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси.

прочети още

В китното селце Расник, в подножието на Вискяр планина, на 3 и 4 юни се проведе съзтезанието "2017 Pernik Open - Парапланеризъм - Целно Кацане"

прочети още

Представяме Ви един интересен и красив район в близост до гр. София, в който може да прекарате активен ден сред красива природа и интересни метсности.

прочети още

Атанас Скатов и Килиан Жорнет Рекорди. Сезон Еверест 2017 се оказва, като малко лодка в бурно море, заливан от ежедневни радости, недостижими досега рекорди, но и тежки драми за загиналите и техните семейства. Колко много може да даде един изкачен връх и колко може да отнеме, само за 30-на дни.... Вижте детаили

прочети още

9 от най-УДИВИТЕЛНИТЕ фото колажа на Adrian Sommeling. Истинска наслада за сетивата е да се гледат шедьоврите, които Adrian разработва чрез професионални фото сесии и Photoshop миксиране

прочети още

ДОБРИ НОВИНИ - 7:35ч. българско време. Наско вече е в лагер IV и е изпратил съобщение, чрез сателитната тракинг система: "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared! "

прочети още

Varrio Sport - All Seasons Outdoor ще подкрепи инициативата Wing for Life World Run 2017. Прочетете повече за единственото по рода си състезание, в което финалната линия преследва бегачите, а не обратно!

прочети още

Атанас Скатов даде ход на експедиция Еверест ( 8848м.) - Лхотце ( 8516м.) 2017, част от проекта "Скоростно изкачване на 14-​те върха над 8 000 метра без консумация на храна от животински произход“. Имаме изричното съгласие на Наско, Varrio Sport да отразява хода на неговата експедиция и да публикува части от новия дневник. Успех Наско, ние сме с теб!

прочети още

Спoдeли с нас един уникален полет над ски зона Банско с доста смайващи акробатики. Полета е изпълнен от нашия добър приятел и щура глава Иван Пашкулев, след прекъсване от година и половина

прочети още

На 18 и 19 март на платото на Витоша се проведе Сноукайт Фест 2017 - събитие изпълнено с много слънце /поне в събота/, силен вятър и планина, изпъстрена с хвърчила. Вижте повече във видео материала от събитието.

прочети още

Добра новина за всички фенове на един от най-атрактивните и красиви спортове Кайтсърф - сърф училище Tortuga вече е сертифициран член на най-голямата свтовна кайт организация IKO и така България вече присъства сред най-големите в спорта.

прочети още

Vitosha Snowkite Fest 2017 - 18 и 19 Март 2017, Платото на Витоша - едно събитие, което НЕ трябва да пропускате. Планина, вятър слънце, хвърчила и хубави хора, това са само част от причините очакваме това събитие. Елате и вие

прочети още

"За тази световна титла мечтая още от дете. От първия ден, в който съм се качил на ски." - Станимир Беломъжев

прочети още

След страхотните новини от представянето на Симеон и Валери на кръговете от Freeride World Tour сега е време за фрирайд на българска сцена. За 4-та поредна година Пирин става домакин на фрирайд сесия за приятели - Дончо Кани! От 7-10 Април склоновете на Дончовите Kараули и хижа Вихрен те очакват!

прочети още

Открий най-невероятните катерачни маршрути, заснети в спиращи дъха 360° снимки и видеа. Благодарение на приложението на Mammut всеки може да "погледне през очите" на шерпите, които се катерят към покрива на света - връх Еверест.

прочети още

В кратък видео клип La Sportiva обяснява какво прави бягането по планински пътеки толкова специално.

прочети още

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? 7-9 октомври, Музейко

прочети още

Ето какво споделиха приятелите от Вятър и Вода за екстремното плаване с ветроходни лодки в Средиземно море. Екипът на varriosport.bg имаше честта да бъде част от екипажа.

прочети още

"Като един предимно самотно катерещ височинен алпинист, всичко което искам да сложа в раницата го претеглям и преценявам поне по три пъти - дали наистина ми трябва или не. Екшън-камерите са супер изкушение, защото са по-леки, защото новите модели все повече се доближават като електроника до нормалните турбосапунерки и защото гладът за качествено видео става все по-голям."

прочети още

Презентация на новите модели моторни шейни Ski-Doo , линия 2017.

прочети още

Opti-Dry Technology™ - антибактериална бързосъхнеща материя с перфектна вентилация и суха кожа

прочети още

Мембраната SIBERIUM 2L е високотехнологичен материал, предназначен за производствто на разнообразни спортни, работни и ежедневни облекла и обувки, осигуряващи високо ниво на водоустойчивост и "дишане" на метерията.

прочети още

Flatlock шевове дава комфорт, мекота и здравина на текстилната материя, не дразни кожата и се вписва идеално в дизайна на продуктите.

прочети още

Позволява пълна адаптация на обувката и стелката към крака. Технология на TECNICA

прочети още

Flexible Construction - технология за гъвкава здрава конструкция

прочети още

C.A.S. Upper - първата в индустрията термично адаптируема обувка с нисък профил

прочети още

.A.S. Footbed -  висок клас анатомична стелка и ходило, изградени специално за да съответстват на уникалната форма на обувките Tecnica.

прочети още

The Ultimate Anatomical Last - анатомична форма/матрица на обувката, заедно със свода и петата.

прочети още

Protective upper и Protective from variable conditions с премиум мембрана Gore-Tex Extended Comfort в съчетание с набук са отлична комбинация за голяма водоустойчивост при добра дишаемост.

прочети още

Self Locking Lacing - иновативно решение за затягане, което съответства на анатомичната форма на крака.

прочети още

Adaptive Upper Materials Tecnica за моделите туристически трек обувки Tecnica Forge

прочети още

Perfect Fit by Tecninca - технология чрез, която са изградени моделите трекинг обувки Forge

прочети още

Виж как се докоснеш до най-силните и здрави хора в България 13-15 март, Интер Експо Център

прочети още

Adaptive Sole Design - вдъхновени от природата и предназначен за природата!  Това е основната концепция следвана при създаване на обувките на Tecnica. 

прочети още

Технология вградена в подметката на Tecniцa Origin trail shoe, целяща умекотяване ана бягането и максимална сигурност за ходилото.

прочети още

Sock construction second skin - поредната високотехнологична система използвана от разработчиците на обувките Tecnica.

прочети още

Връзки към полезни приложения на Garmin, които можете да използвате в зависимост от вашето Garmin устройство

прочети още