SUP Йога и пилатес - Как да тренираш на вода

SUP Йога и пилатес - Как да тренираш на вода
20 June 2018

Добра новина за всички, които обичат водата и са открили магията на занятията с йога и пилатес! Вече има вариант да практикувате любимите си упражнения и върху любимата си повърхност! И не, не е необходимо в зачеването ви да има пръст самия Бог. Всичко е далеч по-земно...

 

SUP или Stand Up Paddle board

 

Stand Up Paddle board или накратко SUP набира все по-голяма популярност сред любителите на водните спортове. Едно от най-съществените му предимства е, че може да се практикува от всеки и при това на много повече места, отколкото всеки друг сърф. Няма нужда от определени климатични условия, няма нужда от подходящ вятър или вълни. Няма нужда да пътуваш до най-подходящата за целта дестинация в най-подходящия сезон. Може да му се насладиш във всеки залив, на всеки плаж, та дори и в градски условия. С една дума, навсякъде, където имаш кристалночиста водна площ. Единственото умение, което е необходимо да притежаваш, за да се пробваш със съпа е да можеш да стоиш прав... 

 

Всички тези характеристики вдъхновяват инструктори и любители на SUP и практики като йога и пилатес да се впуснат в този нов, забавен, вдъхновяващ и предизвикателен фитнес, наречен СЪП пилатес (SUPilates). Риана, Дженифър Анистън, Синди Кроуфорд, Мат Деймън са само една част от знаменитостите, които вече са открили предимствата на този вид спорт и редовно го практикуват. Тази нова разновидност на пилатеса и йогата набира все по-голяма популярност не само в Америка, но и в екзотични дестинации като Дубай и Тайланд. И не само! Манията по SUPilates стремглаво завладява и стария континент.

 

Тренировка върху SUP

 

 

Занятията с йога и пилатес са приятно натоварващи и зареждащи, позволяват ти да се отърсиш от умората, натрупания стрес и негативни мисли и да се потопиш в своята собствена Вселена. Да преоткриеш и опознаеш възможностите не само на тялото, но и на душата си. Да осъзнаеш, че за всеки проблем в живота ти си има решение и че ключът към него е у теб. Единственото по-хубаво нещо от йога и пилатес е....SUPilates. Изпълнени върху водна повърхност, упражненията имат още по-положителен ефект върху целия ти организъм. Това, от което се нуждаеш са само непреодолимо желание да опиташ и СЪП. Дъската за йога съп е да е по-голяма, по-широка и по-стабилна, без допълнителни аксесоари, освен задължителното гребло. Нашият топ модел SUP за йога и пилатес е:

 

Йога SUP Aqua Marina Peace 

йога съп онлайн

 

Със сигурност най-голямото предимство на този хитов спорт е, че се практикува задължително на открито. Занятията във вода са изключително приятни и разтоварващи. Нейното движение, звуци и вибрации допринасят за пълното потапяне във всяко движение и тоталното вглъбяване в упражненията. Сутрешните тренировки в морето са особено здравословнии зареждащи. От една страна това е моментът, когато морската вода е най-спокойна, от друга – това са часовете, в които можеш да получиш така необходимите дози витамин Д, без опасност от изгаряния. Добре известно е, че морският въздух е особено богат на кислород, йод, магнезий и други микроелементи, които стимулират кръвообращението, метаболизма, подсилват имунната система, прочистват дихателните пътища.

 

Вторият много съществен момент е, че при този спорт натоварването на мускулите е по-голямо, отколкото при стандартния пилатес, защото освен че следиш за прецизността на упражненията, трябва да пазиш и много добро равновесие, което допълнително напряга мускулатурата и тренира цялото тяло. Нивото на концентрация е изключително високо, което от своя страна има много добър терапевтичен ефект върху душевното ти състояние.

 

Sup

 

СЪП пилатес (SUPilates) те учи на пълен контрол над тялото ти и над всяка мускулна група, защото и най-малкото залитане и залюляване могат да доведат до падане във водата. От тук произхождат и следващите няколко предимства на тази нова концепция – винаги можеш да се освежиш и винаги можеш да станеш за смях :)

 

Въпреки тези сходства, точно както йогата и пилатеса, така и СЪП йогата и СЪП пилатеса имат своите различия. Ако вече си заинтригуван, но се колебаеш коя от двете техники да предпочетеш, нека кажем по няколко думи за всяка от тях.

 

Ползи от СЪП Йогата

 

СЪП йогата, комбинира традиционни пози от йогата, в съчетание с дълбоко дишане, което изисква баланс, съсредоточаване и запазване на спокойствие. Рутинните процедури се състоят от пози, които се изпълняват последователно, в различни варианти. Залага се на статичното разтягане, което означава, че оставаш известно време в съответната поза. Обръща се внимание на дишането като средство за пренасяне на енергията през цялото тяло. Медитацията е една от основните съставни части на всяка тренировка. Сред най-важните предимства на СЪП йогата са:

 

  • Подобрява гъвкавостта на тялото
  • Повишава мускулния тонус и физическата сила
  • Подобрява енергията
  • Подобрява сърдечната дейност и циркулацията на кръвта

 

sup joga

 

Ползи от СЪП Пилатес

 

СЪП пилатеса, от друга страна, увеличава физическата сила и издържливостта на тялото, като тренира стабилизиращите мускули, намиращи се в таза и в гърба. Рутинните процедури са по-структурирани и по-универсални, отколкото в йогата. Фокусът е върху динамичното разтягане, което означава, че упражненията са бавни и контролирани. Напрягат се коремните мускули и тези на таза, посредством движение на крайниците. Набляга се на естественото дишане, съчетано с определено преместване на части от тялото. Сред основните предимства на съп пилатеса са:

 

  • Подобрява цялостно силата и стабилността
  • Подобрява координацията и равновесието
  • Увеличава гъвкавостта на гръбначния стълб
  • Лекува и предотвратява болки в гърба

 

Независимо от това дали ще изберете йога или пилатес, при всяко положение тренировките върху СЪП-а (Stand Up Paddleboard) е чудесен вариант за спорт и релаксация, за съчетание на полезното с приятното. Откъсва те от реалността, от тревожните мисли и въпроси. Единственото, което те вълнува, докато изпълняваш своите упражнения е да не цамбурнеш във водата. Цамбурнеш ли пък – ставаш още по-мотивиран и запален следващия път да се справиш по-добре.

 

Йога, пилатес или СЪП пилатес могат да бъдат онази доза щастие, от която се нуждаеш, за да видиш колко красив и разноцветен е животът ти и колко по-пъстър и разнообразен може да бъде. Не подценявай значимостта на щастието! Не отлагай! Отдели време за себе си още сега! Днес е най-подходящият момент да прекрачиш прага на новия си хармоничен живот и да станеш по-щастлив и по-добър!

 

Автор: Натали Шарве 

 

Ако желанието да се гмурнеш в изживяването SUP Йога вече е налице - ще имаш нужда от две неща:

 

 

1. Йога SUP дъска

 

Виж най-подходящите модели SUP за йога

 

 

2. SUP Йога инструктор

 

Ние препоръчваме нашите партньори и приятели от Сърф Училище Akasha 

 

Йога съп - Акаша Сърф училище

Жените имат място на екстремната сцена. Има много нежни следи, оставени от българки в световната история, но по една или друга причина не се говори за това. Какви са те – си отговорете сами.

read more

Три места у нас, на които не сте били... а ТРЯБВА! Това са моите три доказателства, че когато се изгубиш нарочно, започва магията. 

read more

Езерата в Пирин представя пълна информация за всички езера в Пирин и разбива редица митове за езерата

read more

Има места, на които времето не е спряло, то просто не съществува, там няма време - има само ХАРМОНИЯ.

read more

Доброволческа инициатива  за възстановяване на туристически обекти в Тетевенския балкан.

read more

Директно от Лонг Бийч Калифорния световната квалификация по скейтборд за с най-добите състезатели в света

read more

Срещаме ви с българския творец Райна Тасева, която рисува върху спортна екипировка, превозни средства и предмети. За уникалните колела, за изрисуваните моторни шейни и безкрайните идеи - запознайте се с Райна Тасева.

read more

Как да откъснем детето от електронните игри и таблетите, защо да го изведем на разходка в планината и добре ли е да се понацапа малко - вижте няколко научни причини да прекарваме повече семейни уикенди в природата.

read more

Поради големия интерес към чорапите Baselayer събираме на едно място информация, базирана на въпроси от наши клиенти

read more

На тържествена церемония Президентът Румен Радев поздрави участниците в годишната среща на олимпийските отбори по природни науки. През 2018г. децата олимпийци донесоха 7 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала, както и 5 почетни грамоти.

read more

Стартираме вълнуващо партньорство с един от най-любимите ни блогове за туризъм и пътешествия с деца

read more

Приключенската експедиция до Арктика стана сбъдната победа на Юли Панайотов, за когото всички ние гласувахме

read more

С гледката на първия сняг ни обземат нетърпеливи чувства – ами сега къде ми бяха ските, в гаража или в мазето, дали не трябваше да си купя нови обувки, къде е шейната на децата, наточих ли си кантовете, кога и къде откриват зимния сезон по българските курорти, дали някой вече кара…?

read more

Витоша - забравена, изоставена, но все така Наша. Филм за снежните залези и красоти, които радват витошките призраци....

read more

Обръщение на БЕА - Българска Екомерс Асоциация /в която членува и Varrio Sport/ към българските медии във връзка с коментарите относно сигурността и безопасността на потребителите при онлайн пазаруване. Реални факти и статистика.

read more

Краси Георгиев завърши успешно предизвикателството 55 Часа бягане. Вижте резултатите и гледайте видео с разказ за екипа, храната и напитките по време на бягането, за силата на духа и желанието да правим добро

read more

Българска компания създаде иновативен и практичен продукт за спорт и ежедневие - спортните чорапи Baselayer Socks

read more

Да изпънем ветрилата и да отпразнуваме Международния ден на сърфинга, с кауза на 16 юни 2018. Ела с нас да почистим северния плаж на Приморско и да се позабавляваме с приятели и топ сърфисти. Да залеем морето с настроение, а не с пластмаса!

read more

Днес пътешествията на Рада ни отвеждат до една от най-шантавите и със сигурност най-кръгли републики в света - KUGELMUGEL

read more

На една педя от София се крие тайнственият параклис Свети Йоан Летни, разположен величествено на хълма над язовир Пчелина. Научете всичко за историята и местонаходжението от Рада Бонева и Varrio Sport

read more

БЕА - Българска Е-Комерс Асоциация стартира една отдавна подготвяна инициатива -  напълно БЕЗПЛАТНИ обучения на бизнеса за електронна търговия!!!

read more

Работно време, цени, график и възможности за достъп до лифта на Безбог от х. Гоце Делчев над Добринище. Всичко най-важно вижте тук!

read more

Основателите на платформата Varrio Sport - All Seasons Outdoor в откровен разказ пред Галя Щърбева и камерите на Събуди се по Нова телевизия.

read more

Вижте ветровитото видео на Рада, директно от село Гостун и нейните три съвета за добро изкарване на уикенда. Varrio Sport с приятели на границата между Родопи и Пирин.

read more

Професионален музикант пътешественик, алпинист, или професионален пътешественик музикант? За своите далечни (и високи) пътешествия Петър Георгиев говори с любов и усмивка, за “приключения”, а не просто пътувания.

read more

Ледено Приключение е името на благотворителното събитие, в което Заки и Виктория от "Към Върха", събраха над 60 доброволци, в това число и нашия екип, за да качим и забавляваме 4 дечица във красивата Рила.

read more

България се включва в спортната надпревара с трима представители. Това са: Хакан Осман, Светлозар Дамянов и Светослав Георгиев, всички със зрителни увреждания.

read more

Само преди ден в Саудитска Арабия се случи малка спортна революция - във вторник, 6 март 2018 г., се проведе първият по рода си маратон за жени.

read more

Любителите на ветроходното плаване традиционно празнуват националния празник под издути ветрила, премервайки сили и умения в 62-то издание на регата “3-ти Март”

read more

With gratitude to all our customers, friends and partners! We are honored Varrio Sport to be amongst the best! Please, support us now!

read more

An honest story about achieving a Guinness world record. How difficult is it to set a world record, to overcome your fears and to put yourself to the physical limits? How much time and effort, does it cost to turn a hobby and dream into a perfect plan, that includes you in the Guinness Book of Records? See for yourself the unique story of two young men, who are now more than 9 years a part of this story.

read more

За какво се сещате първосигнално, когато чуете “български олимпийски успехи”? За Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова? Да, но не само! Вижте повече за Олимпийските постижения на българските деца и как Президентът Румен Радев поздрави Олимпийците ни, донесли цели 95 медала за 2017г.

read more

1 декември е Денят на Антарктида, като през 2017 г. честваме 58 години от подписването на Антарктическия договор. Проф. дн. Пимпирев ще представи новата си книга "Антарктида - Студеният юг"

read more

The best Bulgarian tennis player Grigor Dimitrov rises to No. 3 in the man’s  tennis rankings behind the legends  Rafael Nadal and Roger Federer. What, however, is behind Grigor's success? Take a look at it from a slightly different angle.

read more

Italy will not compete at the World Cup for the first time in nearly 60 year. The match played on November 13, 2017 between Italy and Sweden one of the most brilliant careers in modern football has ended- that of the legend Gianluigi Buffon.

read more

Наскоро двама наши приятели се завърнаха от щур трип до ледника Хинтертукс в Алпите. Всъщност гледчерите бяха три, а нашите момчета взеха стихийното решение да тръгнат натам след дълга вечер в столичния Магнито Пиано бар...

read more

The Bulgarian athlete in ski-running and orientation Antonia Grigorova just came back on the world scene. This weekend, 10-12 November 2017, she won the 32nd place on the FIS wolrd cup competition in the winter resort of Olos, Finland. This was her first start in ski-running outside Bulgaria since mart, 2015.

read more

The US Observatory opened doors for day and night visits. Every week - Friday, Saturday and Sunday, during the day and evening hours there will be the possibility of regular visits to the Astronomical Observatory of the Sofia University "St. Kliment Ohridski "in the "Borisova Градина". Prices 3-7 lv.

read more

Early Bird International Student Film Festival is one of the biggest Bulgarian forum dedicated to support the creation of innovative student short films. It is the only festival fully devoted to help young filmmakers to reach their audience. FREE ENTRANCE  

read more

Two sailors Jennifer Appel and Tasha Fuiava with their dogs were saved after 147 days of disaster in the Pacific Ocean! They were rescued after 5 months in the ocean. See the whole amazing survival story.

read more

He is not a hermit although he lives in a lonely hut on more than two thousand meters height in the French Alps. He's not a sociopath although he has decided to provide himself electricity, clean food and water. He's Fabrice André. Sociable with people. Almost always slightly smiling and daydreaming.

read more

What do you think - is it important to be active and in contact with nature? One would enthusiastically respond “Of course it is! Very important!”. Some would indifferently shrug and mumble “Yes, sure”. Others would wisely say “Hmm, why? We would die anyway.” What do YOU think?

read more

Great performance and 2nd place for Shaban Mustafa in demanding ultramarathon in the Alps!

read more

Boyan has reached Mt. Dhaulagiri and climbed down successfully. It is the 10th summit climbed whithin Boyan's project to climb all the eight-thousanders in the world.

read more

The book is a unique guide needed for anyone who likes to plan, experiment, discover new mountain routes, or just refresh those they have already gone through. One reading, useful whenever you plan on your exact movement in the mountains. Extremely detailed description of routes, chalets and shelters as well as marking with important branches and landmarks.

read more

If you are an explorer, travel with the tourist rod, on two or four wheels, or you like jumping over the tree roots while trail running - Tryavna is just for you. A nook frozen in time, with so many opportunities for fun or chilling.

read more

Уикенда се очертава предимно топъл, слънчев и приятен, а от него ни делят само няколко часа. Ако това лято си правил какво ли не, ходил си къде ли не и си мислиш, че няма с какво да те изненадаме.... Грешиш. Ето едно супер интересно и различно събитие в недотам позната планина - 13 до 15 октомври 2017 г. Фестивал на Кестена в Беласица, с. Коларово.

read more

We would like to Introduce you Dj Efo - DJ and owner of Magnito piano bar in Bulgarian capital - Sofia. He tells us, on a cup of coffee, how he relaxes in nature, where he finds motivation and strength.

read more

A non-human, mountain runner, marathoner, champion (of Bulgaria, Europe and not only!), civil servant, an always smiling man. Whatever you’d say, you won't be wrong. There’s nothing impossible to him and there are no insurmountable peaks - in life and in the mountains - that he cannot conquer.

read more

A few days ago we celebrated 85 years since the meteorological station at the highest peak in Bulgaria, Musala (2925,4 m.) was built.

read more

For all the little champions and their parents Ivet Lalova presented Ivet Lalova Sprint Academy at Borisova Gradina Park.

read more

Слънцето пече. Лежиш на плажа. Жега ти е. Иска ти се да правиш нещо различно, интересно и забавно? Защо не опиташ от най-новата сърф мода? SUP - решението за лесно и достъпно водно забавление. Виж защо и ти го можеш!

read more

Връх Дхаулагири е част от планинска верига в Хималаите в частта, принадлежаща към Северен Непал.

read more

If the summer weekend finds you with no plan at all - take a look at our top 5 suggestions for spending great summer time outdoors.

read more

ВИЕ СТЕ ТУК е новата книга на Петър Пунчев, която под формата на разкази за реални истории прави впечатляваща обиколка през съдби, личности и дестинации от почти всички континенти. Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика - описани с неподправения стил на Петър Пунчев.

read more

Филмът на БНТ с участието на проф. дн. Христо Пимпирев отбелязва 25-годишнината от началото на Българските антрактически експедиции на Ледения континент.

read more

Hey, Boys and Girls, what you will say about supporting this most talented Bulgarian skier among the musicians and the most rock'n'roll men among the Olympians. To support Nicola Chongarov for his future participation and launch him at the XXIII Olympic Games in South Korea in 2018.

read more

Under favorable meteorological conditions from the 39A (LC-39A) site of the Kennedy Space Center on 23 June at 21.10 GMT was launched BUlgariaSat-1.

read more

A video from Polezhan peak in Pirin.The video presents interesting views from the top between spring and summer. The clip is part of the Varrio Trek initiative

read more

Mihail Kopanov and Dian Zaykov - really good and experienced sailors have been rescued in good health.

read more

A Story About Happy Kid Big Smile and Varrio Sport. For our customers we can do anything - possible and impossible. Varrio Sport - All Seasons Outdoor. Read

read more

Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Колко конски и колко слонски сили е колата ни? Извънземните могат ли да рисуват? Това са само малка част от въпросите, на които всяко дете търси отговор, принцеса Точица също. „Приключенията на принцеса Точица“ е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси.

read more

2017 Pernik Open - Accuracy Landing is a Paragliding race-event organised in Viskyar mountain in Bulgaria, near to Rasnik village and capital Sofia. Learn More

read more

Представяме Ви един интересен и красив район в близост до гр. София, в който може да прекарате активен ден сред красива природа и интересни метсности.

read more

Everest 2017 - Records, Achievements, Crowds, Tragedies, and Mysteries

read more

9 от най-УДИВИТЕЛНИТЕ фото колажа на Adrian Sommeling. Истинска наслада за сетивата е да се гледат шедьоврите, които Adrian разработва чрез професионални фото сесии и Photoshop миксиране

read more

ДОБРИ НОВИНИ - 7:35ч. българско време. Наско вече е в лагер IV и е изпратил съобщение, чрез сателитната тракинг система: "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared! "

read more

Varrio Sport - All Seasons Outdoor ще подкрепи инициативата Wing for Life World Run 2017. Прочетете повече за единственото по рода си състезание, в което финалната линия преследва бегачите, а не обратно!

read more

Атанас Скатов даде ход на експедиция Еверест ( 8848м.) - Лхотце ( 8516м.) 2017, част от проекта "Скоростно изкачване на 14-​те върха над 8 000 метра без консумация на храна от животински произход“. Имаме изричното съгласие на Наско, Varrio Sport да отразява хода на неговата експедиция и да публикува части от новия дневник. Успех Наско, ние сме с теб!

read more

Flying above the ski zone Bansko 2017 - Ivan Pashkulev

read more

On 18 and 19 March at the Vitosha Mountain was held Snowkitet Fest 2017 - an event full of sun / at Saturday / high winds and colorful mountain filled with kites.Learn more in the video from the event.

read more

Good news for everyone who love one of the most attractive and beautiful sports kitesurf - surf school Tortuga is now a certified member of the global kite organization IKO . Now Bulgaria has already place among the biggest in the surf sports.

read more

Vitosha Snowkite Fest 2017 - 18-19 Mart 2017 Vitosha Mountain, Sofia - an event that you SHOULD NOT miss. Nature, mountain, wind, sun, kites and so many friends, these are just some of the reasons we expect this event. You are welcome!

read more

" I dreamed for this world title since childhood. From the first day that i got on skies. " Learn more for and watch the amazing video of Stanimir Belomazhev

read more

След страхотните новини от представянето на Симеон и Валери на кръговете от Freeride World Tour сега е време за фрирайд на българска сцена. За 4-та поредна година Пирин става домакин на фрирайд сесия за приятели - Дончо Кани! От 7-10 Април склоновете на Дончовите Kараули и хижа Вихрен те очакват!

read more

Открий най-невероятните катерачни маршрути, заснети в спиращи дъха 360° снимки и видеа. Благодарение на приложението на Mammut всеки може да "погледне през очите" на шерпите, които се катерят към покрива на света - връх Еверест.

read more

В кратък видео клип La Sportiva обяснява какво прави бягането по планински пътеки толкова специално.

read more

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? 7-9 октомври, Музейко

read more

Ето какво споделиха приятелите от Вятър и Вода за екстремното плаване с ветроходни лодки в Средиземно море. Екипът на varriosport.bg имаше честта да бъде част от екипажа.

read more

"Като един предимно самотно катерещ височинен алпинист, всичко което искам да сложа в раницата го претеглям и преценявам поне по три пъти - дали наистина ми трябва или не. Екшън-камерите са супер изкушение, защото са по-леки, защото новите модели все повече се доближават като електроника до нормалните турбосапунерки и защото гладът за качествено видео става все по-голям."

read more

Презентация на новите модели моторни шейни Ski-Doo , линия 2017.

read more

Opti-Dry Technology™ - антибактериална бързосъхнеща материя с перфектна вентилация и суха кожа

read more

Мембраната SIBERIUM 2L е високотехнологичен материал, предназначен за производствто на разнообразни спортни, работни и ежедневни облекла и обувки, осигуряващи високо ниво на водоустойчивост и "дишане" на метерията.

read more

Flatlock шевове дава комфорт, мекота и здравина на текстилната материя, не дразни кожата и се вписва идеално в дизайна на продуктите.

read more

Позволява пълна адаптация на обувката и стелката към крака. Технология на TECNICA

read more

Flexible Construction - технология за гъвкава здрава конструкция

read more

C.A.S. Upper - първата в индустрията термично адаптируема обувка с нисък профил

read more

.A.S. Footbed -  висок клас анатомична стелка и ходило, изградени специално за да съответстват на уникалната форма на обувките Tecnica.

read more

The Ultimate Anatomical Last - анатомична форма/матрица на обувката, заедно със свода и петата.

read more

Protective upper и Protective from variable conditions с премиум мембрана Gore-Tex Extended Comfort в съчетание с набук са отлична комбинация за голяма водоустойчивост при добра дишаемост.

read more

Self Locking Lacing - иновативно решение за затягане, което съответства на анатомичната форма на крака.

read more

Adaptive Upper Materials Tecnica за моделите туристически трек обувки Tecnica Forge

read more

Perfect Fit by Tecninca - технология чрез, която са изградени моделите трекинг обувки Forge

read more

Adaptive Sole Design - вдъхновени от природата и предназначен за природата!  Това е основната концепция следвана при създаване на обувките на Tecnica. 

read more

Технология вградена в подметката на Tecniцa Origin trail shoe, целяща умекотяване ана бягането и максимална сигурност за ходилото.

read more

Sock construction second skin - поредната високотехнологична система използвана от разработчиците на обувките Tecnica.

read more