Етерични масла

 Етеричните масла са натурални, ароматни, силно концентрирани течности с лечебни свойства. Образуват се естествено от някои растения на малки капчици в специални клетки (малки сакчета).

 

Широката приложимост на етерични масла им позволява да бъдат използвани в областта на парфюмерията, хранителната индустрия, козметиката и много други сфери. Това не значи обаче, че не можем да ги използваме за лична употреба.

 

Те се извличат от най-различни видове растения и могат да бъдат силни антиоксиданти, които могат да ни служат ежедневно. Носят специфичния аромат на растението, от което са извлечени, и поради наситеността им се разреждат. Много хора се доверяват на лечение с тях.

 

Етеричните масла са с високо концентрирани продукти и е противопоказно да се прилагат директно върху кожата. Необходимо е да бъдат разредени в базово масло (например какао, кокос, арган и др.), като на опаковката на всяко едно ЕМ е обозначено допустимото съотношение.

 

За перорална употреба са подходящи, етерични масла които са 100% чисти и натурални, без изкуствено добавени съставки. Препоръчително е преди употреба да се консултирате с експерт в ароматерапията или медицинско лице.

 

Позволете на етеричните масла да станат част от живота Ви. Използвайте ги, за да постигнете баланс между тялото, ума и духа!

Приложение на етерични масла Голям брой растения образуват етерични масла, но се използват около 300 с търговска цел. Главното им приложение е в три категории продукти: хранителни стоки, козметични продукти и парфюми и лекарства.
Перорална употреба на етерични масла За перорална употреба са подходящи, които са 100% чисти и натурални, без изкуствено добавени съставки. 
Правила за съхранение Важно да сте наясно, че светлината, топлината и кислородът могат да повлияят на целостта на маслото. 
Правила за безопастност Подобно на лекарствата, към етеричните масла трябва да се отнасяме с уважение. Важно е да потърсите професионален съвет и внимателно да следвате инструкциите посочени на опаковката на продуктите, които купувате.
Качество на етеричните масла Продуктите трябва да идват от надежден източник, трябва да бъдат сертифицирани от съответния орган в определената държава, за да сте сигурни в тяхното качеството.
Филтри
Марки
Цена
Подреди по
Подреди по