Кокосово масло Botalife

21,50 лв.
 • Марка: Botalife
 • Кат. номер: 8697755673577

Кокосово масло Botalife - студено пресовано 100 % чисто със сертификат за качество. Полезно за имунната система с антимикробни и антиоксидантни свойства, става и за готвене. Cocos nucifera

Подробно описание
Избери Varrio Sport
Доставка / Връщане
Отзиви за нас
Подробно описание

Начин на употреба

Вътрешно:

– за възрастни: 1 суп. л дневно

– за деца: 1 ч. л дневно

Външно: за масажи, маски на лицето и косата

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство! Да не се употребява като заместител на разнообразното и пълноценно хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! 

При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консултация с фармацевт!

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в описанията, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

 

 

Информация

Сертификат №: TR-32-К-003617
Опаковка: стъклен буркан 150 г / 300 г
Съхранение: на тъмно и хладно място, недостъпно за деца, с плътно затворена капачка
Срок на годност: виж на опаковката
Производител: Manolya Dogal ve Aromatik, Турция

Varrio Sport е оторизиран партньор на Боталайф България ООД - изключителен вносител на Botalife за България

 

Ползи

1. Подпомага изгарянето на мазнини: Кокосовото масло е богат източник на средноверижни триглицериди, вид наситена мазнина. Най-общо наситените мазнини се разделят на три подгрупи, всяка от които има различен ефект върху тялото ни. Тези подгрупи са дълговерижни, средноверижни и късоверижни триглицериди. Учените изследват средноверижните триглицериди, включително тези, открити в кокосовото масло, за техните потенциални ползи за здравето. Например, някои изследвания доказват, че консумацията на кокосово масло може да увеличи броя на калориите, които тялото ви изгаря. По този начин може да помогне за насърчаване на загуба на тегло.

2. Бърз източник на енергия: Средноверижните триглицериди в кокосовото масло осигуряват бързо снабдяване с енергия. Те отиват направо в черния ви дроб и се превръщат в бързо енергийно снабдяване по почти същия начин като въглехидратите – предпочитаният източник на енергия за вашето тяло.

3. Нормализира нивата на кръвната захар: Кокосовото масло насърчава използването на кръвната глюкоза, помага за контролиране на кръвната захар и подобрява секрецията на инсулин.

4. За поддържане на здраво тяло: Силните антиоксидантни и имуноукрепващи свойства на кокосовото масло поддържат в добро състояние тироидната жлеза, имунната и нервната система. Наличието на средноверижни триглицериди в кокосовото масло спомага за предотвратяване на чернодробни, бъбречни и жлъчни заболявания, предотвратяване на камъни в бъбреците, заболявания на пикочния мехур и панкреаса.

5. Има силно антимикробно действие: Кокосовото масло има силни антимикробни и противогъбични свойства поради съдържанието на лауринова киселина. Лауриновата киселина е мастна киселина, която съставлява около 50 % от средноверижните триглицериди в кокосовото масло. Изследванията показват, че може да има силни антимикробни ефекти срещу болестотворни микроорганизми, като: Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Helicobacter pylori. Проучванията показват, че лауриновата киселина може да действа като бактериостатичен агент. Това е вещество, което предотвратява размножаването на бактериите, без да убива бактериите. Може също да действа като бактерициден агент, който унищожава някои бактерии. В допълнение може също така да инхибира растежа на микроорганизми, които са вредни за растенията.

6. Спомага за намаляване на гърчовете: Хората отдавна използват кето диети, които са с много ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, за лечение на различни заболявания, включително резистентна към лекарства епилепсия. Доказано е, че помага за намаляване на честотата на пристъпите. Изследователите смятат, че липсата на налична глюкоза за захранване на мозъчните клетки е възможно обяснение за намаляването на честотата на пристъпите при хора с епилепсия на кетогенна диета.

7. Храна за мозъка: Кокосовото масло стимулира растежа на нови мозъчни клетки, което го прави отлична храна за деца и възрастни. Редовната му употреба предотвратява невродегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза и старческа деменция.

8. Добър източник на антиоксиданти: Кокосовото масло е добър източник на антиоксиданти, които помагат за неутрализиране на увреждащите молекули, наречени свободни радикали. Това от своя страна помага да се предотвратят няколко хронични и дегенеративни заболявания. Някои от основните видове антиоксиданти в маслото са: токофероли, токотриеноли, фитостероли, флавоноиди, полифеноли. Антиоксидантите в кокосовото масло му придават потенциални противовъзпалителни и предпазващи мозъка свойства. Едно проучване също предполага възможната роля на кокосовото масло, особено на лауриновата киселина за намаляване на вторичните диабетни усложнения.

9. Подобрява оралното здраве: Изследванията доказват, че използването на кокосово масло за жабурене – процес, наречен изтегляне на масло – е от полза за устната хигиена, като може значително да намали броя на вредните бактерии в устата. Лауриновата киселина в кокосовото масло реагира със слюнката, за да образува вещество, подобно на сапун, което предотвратява образуването на кариеси и помага за намаляване на натрупването на зъбна плака и възпалението на венците.

10. Подобрява храносмилането: Кокосовото масло подобрява храносмилането и усвояването на мастноразтворимите витамини (A, D, E, K и бета каротин) и аминокиселини. Помага за подобряване на храносмилателната система и по този начин предотвратява различни проблеми, свързани с храносмилането и стомашно-чревните нарушения, включително синдром на раздразнените черва.

11. Защитава косата: Кокосовото масло предпазва косата от увреждане, като я прави по-здрава, плътна и предпазва от накъсване.

12. Подобрява здравето на кожата: Кокосовото масло има много приложения, които нямат много общо с храненето. Много хора го използват за козметични цели, за да подобрят здравето и външния вид на кожата си. Проучванията показват, че кокосовото масло може да повиши съдържанието на влага в сухата кожа. Може също така да подобри функцията на кожата, като помага за предотвратяване на прекомерна загуба на вода и ви предпазва от външни фактори, като инфекциозни агенти, химикали и алергени. Едно скорошно проучване установи, че нанасянето на 6 – 8 капки необработено кокосово масло върху ръцете ви и оставянето му за една нощ може да бъде ефективен начин за предотвратяване на сухата кожа, причинена от честата употреба на дезинфектанти за ръце на алкохолна основа.

 

Кокосовото масло може също така да намали тежестта на леките до умерени симптоми на атопичен дерматит, хронично кожно заболяване, характеризиращо се с възпаление на кожата и дефекти в кожната бариерна функция.

 

 

 

Предполага се, че родината на кокосовите дървета е Филипините, където има най-плътна популация на кокосови палми и най-голямо производство на кокосово масло. В превод от санскрит, езика на Древна Индия, кокосова палма означава “дървото, което дава всичко необходимо за живота”.

Кокосовото масло става все по-популярно масло за готвене. Много хора го хвалят за неговите ползи за здравето, включително антимикробни и антиоксидантни свойства, подобрено здраве на кожата и устната кухина и потенциал за загуба на тегло. 

Кокосовото масло е 90 % наситена мазнина под формата на СВМК /средноверижни мастни киселини/. Те са ценни за имунната система, защото съдържат противовирусни, противогъбични, противомикробни мастни киселини.

СВМК /средноверижни мастни киселини/

– разрушават липидните мембрани на вируси, бактерии, дрожди и гъбички

– изискват по-малко енергия и по-малък брой ензими за храносмилане, не натоварват излишно черния дроб и жлъчката

– могат по-ефективно да бъдат метаболизирани от тялото и превърнати в енергия

– със силни антиоксидантни свойства

– не създават свободни радикали

– спомагат за засилване на метаболизма и изгаряне на излишните мазнини

– за здрава кардиоваскуларна система – поддържат формирането на липопротеини с висока плътност /добрият холестерол/ и намаляват лошия холестерол до нормални нива

– спомагат за възстановяване функцията на щитовидната жлеза, като увеличават скоростта на обмяна на веществата

– нормализират нивата на кръвната захар

– храна за мозъка – предпазват от старческа деменция и болестта на Алцхаймер

Избери Varrio Sport

Гарантирано качество

Винаги тест и преглед

Безплатна замяна / връщане до 30 дни

Мигновено връщане на парите

Бърза доставка, безплатна над 100лв.

Купи от експерти

Абсолютна сигурност

Доживотна консултация

На изплащане с TBI Bank

Отложено плащане с NewPay  0882 000 112        

 Email

Доставка / Връщане

Поръчка:

  • По всяко време – работим 24/7 
  • Само продукти с гарантирано качество
  • Гаранция на всички продукти
  • Винаги с Тест и Преглед /според продукта/
  • Безплатна замяна/връщане - 30 дни
  • Доживотна консултация

 

Доставка:

  • Над 100лв. - Безплатна доставка със Спиди
  • Под 100лв.
   • 4 лв. до офис на Спиди
   • 5 лв. до офис на Еконт
   • 5 лв. до адрес със Спиди

 

  • Експресно - 1-2 дни според локацията и продукта
  • Доставяме до офис на Спиди или Еконт и до адрес
  • Винаги с Тест и Преглед /според продукта/
  • Безплатна замяна/връщане - 30 дни

 

Плащане:

  • Наложен платеж при получаване
  • Revolut
  • С карта /дебитна и кредитна/ Visa, Visa Electron, Revolut, MasterCard, Maestro
  • Paypal или EPay
  • С карта през Stripe
  • Банков превод
  • На изплащане чрез TBIPAY 
  • Отложено плащане чрез NewPay и TBIPAY
  • Чрез системата Settle  
  • 100% Сигурни плащания

   Visa Mastercard Secure Payments 

 

 

 

 

Плащанията с банкова карта се гарантират посредством системите за сигурност “Verified by Visa” на Visa Europe и “MasterCard Secure Code” на MasterCard Worldwide, Revolut virtual, Stripe и Settle, които осигуряват максимална сигурност и коректност.

 

 

При допълнителни въпроси - свържете се с нас още сега:

 

   0882 000 112        

  Email

Отзиви за нас

 

Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

 • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
 • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
 • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.