Колко е важно да бъдеш активен или 8 ползи от общуването с природата

Колко е важно да бъдеш активен или 8 ползи от общуването с природата
12 октомври 2017

Важно ли е да сме активни и в хармония със заобикалящата ни среда? Един ентусиазирано ще възкликне „Да, разбира се! Много е важно!”. Друг ще свие безразлично рамене и неубедително ще измърмори  „Ами, да, важно е!”, трети мъдро ще заключи „Хм, за какво? Така и така ще се мре!”. Тук вероятно би се разгорял бурен и безсмислен спор между нашите въображаеми събеседници. Безсмислен, защото всеки от тях е прав. Прав е за себе си и за хилядите, които мислят като него.

 

 

Trekking mountain

 

 

Твърди се, че самият Уинстън Чърчил на журналистически въпрос „На какво се дължи дълголетието ви?”  е отговорил – „Уиски, пури и най-важното – никакъв, абсолютно никакъв спорт!”. Дали е било така, дали се е пошегувал или това наистина е била неговата житейска философия, никога няма да разберем. Думите му са едно добро оправдание за всеки, който смята, че спортът  и общуването с природата за излишни и нямат пряко отношение към добрия живот.

 

 

 

 

Физическата активност не може да ти гарантира дълголетие. Никой не може да ти го гарантира. Но на определен етап от живота си всеки осъзнава, че важно е не количеството, а качеството. Годините не са от значение, ако животът ти е пълен с болка, страх, неудовлетворение. С всеки такт на стрелките всеки от нас остарява, но не това е плашещото. Плашещото е, че днешното безразличие и безотговорно отношение към нас самите, утре ще резултира в по-лошо качество на живот. Да бъдеш активен не означава, че ще бъдеш безсмъртен, но значи, че ще живееш един по-стойностен за теб самия живот и ще си дадеш шанса той да продължи по-дълго.

 

 

 

Ето какви са те – физически активните хора, тези които са в приятелски отношения със себе си и с природата и какви са ползите от живота, който те са избрали да водят.

 

1. Физически активните хора са по-здрави.

Здравето, всеки знае, е най-важно. Постоянно го повтаряме и постоянно си го пожелаваме. Но вярваме ли, че в действителност това е така? Даваме ли си сметка наистина, доколко зависим от здравословното си състояние? Обикновено, докато си млад, здрав и пълен с енергия не можеш да оцениш напълно важността му. Ако си привърженик на активния начин на живот, мотивацията ти обикновено е съвсем друга – яко е, забавно е, кефи те. Когато, обаче, годините се натрупат и при минимални натоварвания усещаш физически дискомфорт, започваш малко по малко да се замисляш как да активираш жизнените си сили. Спортуването и общуването с природата се появяват като най-логичното решение. Но с какво всъщност е полезна физическата активност на чист въздух? Съвсем просто казано, при натоварването на организма сърцето и белите дробове започват да работят на пълни обороти. Това увеличава нуждите на организма от повече кислород, което води до по-интензивно вдишване и издишване на въздух. Една трета от този въздух попада в кръвта и достига до всяка клетка. Това е една отлична превенция срещу маса заболявания, които се развиват в анаеробна, т.е. бедна на кислород среда. Така че, не му мисли много, нахлузвай най-удобните си планински обувки и тръгвай по пътя на своето дълголетие.

 

 

2. Физически активните хора са психически по-устойчиви.

Когато говорим за здраве, обикновено имаме предвид отсъствие на физически дискомфорт или болест. Но, за да водим живот с добро качество е изключително важно здравето на нашата психика. Емоциите са важна част от нас самите, всъщност те са отговорни за предприемането на редица действия. Животът ни изморява. Ежедневното тичане по задачи, решаване на сложни житейски уравнения, шум и напрежение, които витаят във въздуха натоварват нервната ни система и изцежда запасите от емоционална енергия. Често дори не си даваме сметка, доколко всичко това ни натоварва, изнервя и пречи на нормалното ни функциониране. Под въздействие на всичко това понякога действаме и реагираме напълно неадекватно. Постоянният стрес променя химичния състав на нашия организъм, отключва множество проблеми и реално те превръща в друг човек. Логично възниква въпросът – „Какво да направим? Как да се справим със самите себе си?”. Спортуването определено ни помага да върнем баланса и да се отървем от натрупания стрес. Докато си съсредоточен върху някаква физическа активност, било то коремни преси в залата или покоряване на планински връх, не можеш да мислиш за нищо друго. Цялото ти съзнание е заето с усилието, което полагаш в момента, а това прочиства ума и душата ти. Активните занимания на природа са най-добрия лек за отнемане на емоционално напрежение и психическа умора. Звуците на природата, нейните ароматите и красиви гледки буквално лекуват и възстановяват нервната система. Бягството, поне за ден, поне за няколко часа в уютната прегръдка на природата е почивка, която е необходимо да подаряваме на психиката и душата си.

 

 

3. Физически активните хора са по-щастливи.

Една от тайните на щастливия живот е човек да прави нещо, което истински харесва и обича и ако не ежедневно, то поне ежеседмично да намира време за него. Активните хора имат такива занимания. Те спортуват, разхождат се, събират се с приятели, творят и най-важното – сменят перспективата. Когато човек е активен той постоянно попада в нови ситуации, експериментира с нещо и дори и да изпадне в момент на душевна криза, той има способността бързо да се измъкне от нея. Активните хора знаят, че няма по-красива гледка от небесните огнени пламъци в последните мигове на отлитащия ден. Те знаят, че планинското звездното небе носи в себе си особена сила и вълшебство и не пропускат да им се отдадат. Какво са твоите проблеми на фона на цялата Вселена? Нищо! Една илюзия, която за момент ти се е сторила реална и съществена. Проумееш ли го, проблемите просто престават да съществуват.

 

 

4. Физически активните хора са по-красиви. От тях просто лъха на живот. Телата им са по-тренирани, стойката им е по-изправена. Те са пълни с енергия, която са си взели от природата и я раздават с пълни шепи. Няма по-красиви очи от тези, в които блика живот. Няма по-привлекателно лице, от това, което слънцето е целувало. Единственото, от което се нуждаеш е козметика с добра защита. За всичко останало ще се погрижи Тя – майката природа.

 

 

5. Физически активните хора са по-интересни.

Те винаги изваждат от ръкава си някаква фантастична история, която им се е случила. И на теб винаги ти е безкрайно интересно да ги слушаш. Те не ти разказват как в петък вечер са седнали да гледат „много як екшън” по телевизията. Те ти разказват как в петък вечер са се качили да карат ски на Витоша. Защото самите те създават екшъна. И ти с удоволствие се потапяш в техния филм. Активните хора са приятни събеседници и от тях често има какво да научиш.

 

 

6. Физически активните хора създават физически активни наследници.

Децата на активните хора се превръщат в активни хора. Те израстват в туристическата раница, на столчето на велосипеда, прохождат,  докато изкачват някой връх. Раницата се превръща в любимия им аксесоар. Всички деца обичат природата. Интересна им е всяка тревичка, всяко камъче, всяка буболечка. Всяка неравност за тях е покорен връх, всеки наклон е пързалка. Общуването с околната среда за тях е извор на възторг и удивление. Като родители не можем да ги предпазим от трудностите, които ще срещат в житейския си път, не можем да ги хващаме всеки път, когато залитат, когато се спъват и падат. Но можем да ги заредим с любов и щастие. Да им покажем онзи неизчерпаем извор на енергия, наречен природа. Да им подарим спомени от общуването си с нея, към които да могат да се завръщат всеки път, когато срещат трудности. Да се изправят и да продължават нататък, твърдо убедени в успеха си и в това, че най-доброто предстои.  Да вярват в неизчерпаемостта на вътрешния си заряд. Такива са децата на активните хора.

 

 

7. Физически активните хора са по-усмихнати и приветливи.

Правило ли ти е впечатление как в града, дори и познат може да те подмине без да те поздрави, а в планината всеки непознат ти казва „Добър ден!”? И тук не става дума за обноски или добро възпитание, тук става дума за това, доколко хората се забелязват едни други. В шумотевицата на града, често сме дотолкова блокирали от надвисналото над главите ни напрежение, че в определени моменти не сме способни на елементарни реакции. В града всеки носи на плещите си своя социален статус, своята професия, положение в обществото, ежедневни грижи, тревоги и проблеми.  В природата, обаче, нищо от това няма значение. Сякаш всичко се занулява и хората, които срещаш са същите като теб – търсещи и наслаждаващи се на природните блага и красоти. Много по-вероятно е да се запознаеш и да се заговориш с някого в гората, отколкото с някого, когото всеки ден виждаш на улицата. С магическата си сила природата някак сближава хората и заобиколен от нея се чувстваш много повече човек.

 

 

8. Физически активните хора са по-самоуверени, познават по-добре себе си.

Всяка дейност, с която човек се захваща му дава безценно знание за самия него. Всяка физическа активност е свързана с по-голяма или по-малка доза предизвикателство, пред което се изправяш. Способността на човек да се справя с нови ситуации води до повишаване на себеоценката и придобиване на самоувереност. Легнал на дивана пред телевизора нямаш никакъв шанс да се научиш да правиш нещо или да получиш някаква информация за самия себе си. Но отдадеш ли се на някаква спортна активност или просто се впуснеш да изследваш природата, моментално започваш да откриваш интересни неща за себе си, които до момента не си знаел. Това е изключително важна и ценна информация, която непременно ще подобри живота ти.

 

 

Колко е важно да бъдеш физически активен? Всеки сам решава за себе си и прави своите избори. Но, ако в приоритетите ти е да живееш не просто дълго, но и щастливо, активният начин на живот е твоя интригуващ път! И помни – никога не е късно да поемеш по него!

 

Ние от Varrio Sport ще се радваме да сме твоя верен компас, който да те ориентира в избора на най-подходящата спортна екипировка, аксесоари и всичко от което имаш нужда за своя активен живот!

 

 

 

Varrio Sport - All Seasons Outdoor

Има места, на които времето не е спряло, то просто не съществува, там няма време - има само ХАРМОНИЯ.

прочети още

Директно от Лонг Бийч Калифорния световната квалификация по скейтборд за с най-добите състезатели в света

прочети още

Срещаме ви с българския творец Райна Тасева, която рисува върху спортна екипировка, превозни средства и предмети. За уникалните колела, за изрисуваните моторни шейни и безкрайните идеи - запознайте се с Райна Тасева.

прочети още

Как да откъснем детето от електронните игри и таблетите, защо да го изведем на разходка в планината и добре ли е да се понацапа малко - вижте няколко научни причини да прекарваме повече семейни уикенди в природата.

прочети още

Поради големия интерес към чорапите Baselayer събираме на едно място информация, базирана на въпроси от наши клиенти

прочети още

На тържествена церемония Президентът Румен Радев поздрави участниците в годишната среща на олимпийските отбори по природни науки. През 2018г. децата олимпийци донесоха 7 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала, както и 5 почетни грамоти.

прочети още

Стартираме вълнуващо партньорство с един от най-любимите ни блогове за туризъм и пътешествия с деца

прочети още

Приключенската експедиция до Арктика стана сбъдната победа на Юли Панайотов, за когото всички ние гласувахме

прочети още

С гледката на първия сняг ни обземат нетърпеливи чувства – ами сега къде ми бяха ските, в гаража или в мазето, дали не трябваше да си купя нови обувки, къде е шейната на децата, наточих ли си кантовете, кога и къде откриват зимния сезон по българските курорти, дали някой вече кара…?

прочети още

Витоша - забравена, изоставена, но все така Наша. Филм за снежните залези и красоти, които радват витошките призраци....

прочети още

Обръщение на БЕА - Българска Екомерс Асоциация /в която членува и Varrio Sport/ към българските медии във връзка с коментарите относно сигурността и безопасността на потребителите при онлайн пазаруване. Реални факти и статистика.

прочети още

Краси Георгиев завърши успешно предизвикателството 55 Часа бягане. Вижте резултатите и гледайте видео с разказ за екипа, храната и напитките по време на бягането, за силата на духа и желанието да правим добро

прочети още

Българска компания създаде иновативен и практичен продукт за спорт и ежедневие - спортните чорапи Baselayer Socks

прочети още

Ако се увличаш по йога и пилатес и същевременно водата е твоят любим терен за спорт, тогава СЪП пилатес определено е за теб! Виж защо, как, къде и какво е необходимо, за да практикуваш SUP йога или пилатес.

прочети още

Да изпънем ветрилата и да отпразнуваме Международния ден на сърфинга, с кауза на 16 юни 2018. Ела с нас да почистим северния плаж на Приморско и да се позабавляваме с приятели и топ сърфисти. Да залеем морето с настроение, а не с пластмаса!

прочети още

Днес пътешествията на Рада ни отвеждат до една от най-шантавите и със сигурност най-кръгли републики в света - KUGELMUGEL

прочети още

На една педя от София се крие тайнственият параклис Свети Йоан Летни, разположен величествено на хълма над язовир Пчелина. Научете всичко за историята и местонаходжението от Рада Бонева и Varrio Sport

прочети още

БЕА - Българска Е-Комерс Асоциация стартира една отдавна подготвяна инициатива -  напълно БЕЗПЛАТНИ обучения на бизнеса за електронна търговия!!!

прочети още

Работно време, цени, график и възможности за достъп до лифта на Безбог от х. Гоце Делчев над Добринище. Всичко най-важно вижте тук!

прочети още

Основателите на платформата Varrio Sport - All Seasons Outdoor в откровен разказ пред Галя Щърбева и камерите на Събуди се по Нова телевизия.

прочети още

Вижте ветровитото видео на Рада, директно от село Гостун и нейните три съвета за добро изкарване на уикенда. Varrio Sport с приятели на границата между Родопи и Пирин.

прочети още

Професионален музикант пътешественик, алпинист, или професионален пътешественик музикант? За своите далечни (и високи) пътешествия Петър Георгиев говори с любов и усмивка, за “приключения”, а не просто пътувания.

прочети още

Ледено Приключение е името на благотворителното събитие, в което Заки и Виктория от "Към Върха", събраха над 60 доброволци, в това число и нашия екип, за да качим и забавляваме 4 дечица във красивата Рила.

прочети още

България се включва в спортната надпревара с трима представители. Това са: Хакан Осман, Светлозар Дамянов и Светослав Георгиев, всички със зрителни увреждания.

прочети още

Само преди ден в Саудитска Арабия се случи малка спортна революция - във вторник, 6 март 2018 г., се проведе първият по рода си маратон за жени.

прочети още

Любителите на ветроходното плаване традиционно празнуват националния празник под издути ветрила, премервайки сили и умения в 62-то издание на регата “3-ти Март”

прочети още

С огромна благодарност към всички наши клиенти, приятели и партньори! За нас е чест Varrio Sport да бъде сред най-добрите! Подкрепи ни сега!

прочети още

Един откровен разказ за предизвикателството да поставиш рекорд на Гинес. Колко е трудно да поставиш световен рекорд, да се пребориш със страховете си и да предизвикаш собствените си възможности? Колко време и усилия коства да превърнеш едно хоби и една мечта в уникален план, който да те впише в историята на Гинес? Вижте сами разказа на две момчета, които вече 9 години са част от тази история!

прочети още

За какво се сещате първосигнално, когато чуете “български олимпийски успехи”? За Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова? Да, но не само! Вижте повече за Олимпийските постижения на българските деца и как Президентът Румен Радев поздрави Олимпийците ни, донесли цели 95 медала за 2017г.

прочети още

1 декември е Денят на Антарктида, като през 2017 г. честваме 58 години от подписването на Антарктическия договор. Проф. дн. Пимпирев ще представи новата си книга "Антарктида - Студеният юг"

прочети още

Григор Димитров преряза съперника си Давид Гофен след 2.30 часа красива игра. Гришо е вече №3 в световната тенис ранглиста след блестящото си представяне на ATP в Лондон.

прочети още

Италия не е на Световно първенство по футбол за първи път от почти 60 години насам. Мачът изигран на 13 ноември 2017 между Италия и Швеция сложи край на една от най - брилянтните кариери в съвременния футбол - тази на легендата Джанлуиджи  Буфон.

прочети още

Наскоро двама наши приятели се завърнаха от щур трип до ледника Хинтертукс в Алпите. Всъщност гледчерите бяха три, а нашите момчета взеха стихийното решение да тръгнат натам след дълга вечер в столичния Магнито Пиано бар...

прочети още

Българската състезателка по ски бягане и ориентиране Антония Григорова се завърна на международната сцена. Този уикенд, 10-12 ноември 2017г., тя завоюва 32-ото място на Купата на ФИС във финландския зимен център Олос. Това бе първият й старт на ски-бегаческата арена извън страната от март 2015 г. насам.

прочети още

Обсерваторията на СУ отвори врати за дневни и нощни посещения. Всяка седмица – петък, събота и неделя, през дневните и вечерните часове ще има възможност за регулярни посещения на Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Борисовата градина. Цени 3-7 лв.

прочети още

От 01 до 05 ноември 2017 г. в София ще се проведе 13-то издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за студентски късометражни филми вече тринадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.

прочети още

Спасени след 5 месеца в Tихия океан - възможно ли е? Две жени ветроходци и двете им кучета бяха спасени от американската брегова охрана след 147 дни бедствие в Тихия океан!

прочети още

Той не е отшелник, въпреки че живее в самотна хижа на повече от две хиляди метра надморска височина във френските Алпи. Той не е социопат, въпреки че е решил да си осигури сам електричество, чиста храна и вода. Той е Фабрис Андре. Почти винаги леко усмихнат и замечтан.

прочети още

Страхотно представяне и 2-ро място на Шабана Мустафа в един от най-тежките ултрамаратони в Алпите!

прочети още

Успешно изкачване и слизане от връх Даулагири (8167м) на алпиниста Боян Петров. Върхът е десетият поред гигант в проекта му за изкачване на всички осемхилядници на планетата.

прочети още

Книгата е уникален наръчник, необходим за всеки, които обича да планира, експериментира, открива нови маршрути или просто да опресни тези, по които вече е минавал. Едно четиво, полезно винаги, когато планирате точното си движение в планината. Изключително подробно описание на маршрутите, хижите и заслоните, както и маркировка с важни разклони и ориентири.

прочети още

Независимо дали се движиш с туристическата гега, на две или на четири колела, или пък обичаш да прескачаш дървесните корени, бягайки на пресечен терен - град Трявна и околността предлага на всекиго по нещо. Кътче, замръзнало във времето.

прочети още

Уикенда се очертава предимно топъл, слънчев и приятен, а от него ни делят само няколко часа. Ако това лято си правил какво ли не, ходил си къде ли не и си мислиш, че няма с какво да те изненадаме.... Грешиш. Ето едно супер интересно и различно събитие в недотам позната планина - 13 до 15 октомври 2017 г. Фестивал на Кестена в Беласица, с. Коларово.

прочети още

Представяме ви Dj Efo - собственик на пиано бар Magnito в центъра на София и действащ DJ. Той ни разказва на чаша кафе как релаксира сред природата, където намира мотивация и сили за да бъде винаги уникален зад пулта и бара му да бъде пълен с доволни клиенти.

прочети още

Шампионът на България на дълги дистанции Шабан Мустафа в интервю на Рада Бонева за Varrio Sport. Oт Карнобат до Алпите: за бягането, планините и живота на много труд и постоянство.  

прочети още

Преди няколко дни се навършиха 85 години от изграждането на метеорологичната станция на връх Мусала. А знаете ли интересните факти около създаването и́? Прочетете историята за построената през 1932г станция на най-високия връх на Балканите.

прочети още

В добре организирнано събитие с шампионски дух и енергия, Ивет Лалова представи своята академия за деца - Ivet Lalova Sprint Academy.

прочети още

Слънцето пече. Лежиш на плажа. Жега ти е. Иска ти се да правиш нещо различно, интересно и забавно? Защо не опиташ от най-новата сърф мода? SUP - решението за лесно и достъпно водно забавление. Виж защо и ти го можеш!

прочети още

Връх Дхаулагири е част от планинска верига в Хималаите в частта, принадлежаща към Северен Непал.

прочети още

Случвало ли Ви се е да дойде събота, времето да е прекрасно, а Вие да нямате никакъв план как и къде да прекарате незабравим уикенд? Вместо да стоите вкъщи или да се “мотаете” безцелно, вижте списъка на Varrio Sport с интересни занимания, които могат да разнообразят ежедневието Ви!

прочети още

ВИЕ СТЕ ТУК е новата книга на Петър Пунчев, която под формата на разкази за реални истории прави впечатляваща обиколка през съдби, личности и дестинации от почти всички континенти. Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика - описани с неподправения стил на Петър Пунчев.

прочети още

Филмът на БНТ с участието на проф. дн. Христо Пимпирев отбелязва 25-годишнината от началото на Българските антрактически експедиции на Ледения континент.

прочети още

Момчета и момичета, какво ще кажете да подкрепим този български най-талантлив скиор сред музикантите и най-rock`n`roll men сред олимпийците. Да подкрепим Никола Чонгаров за бъдещите му участия и да го изстреляме на XXIII-те Олимпийски игри в Южна Корея през 2018г.

прочети още

При благоприятни метеорологични условия от площадка 39A (LC-39A) на космическия център "Кенеди" на 23 юни в 22.10 часа българско време бе изстрелян сателита BulgariaSat-1.

прочети още

Представяме Ви, първото кратко видео клипче в инициативата "Varrio Trek" . В нея ще споделяме кратки видео клипчета от интересни местности, планини и върхове, морета и океани, изобщо аутдор приключения.

прочети още

Михаил Копанов и Диан Зайков - екипажът от изключително добри и оптни ветроходци - са добре и в безопасност след като канадски екипаж успя да им окаже помощ. За огромно съжаление морската фурия, разразила се по времето на ветроходната регата OSTAR & TWOSTAR, потопи българската лодка "Фурия". 

прочети още

Нашите клиенти - това е най-ценния ресурс на Varrio Sport. За вас - нашите клиенти ние правим възможното и невъзможното. Защото винаги една сбъдната детска мечта, една голяма детска усмивка, означава много повече от всяко друго признание. Благодарим Ви.

прочети още

Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Колко конски и колко слонски сили е колата ни? Извънземните могат ли да рисуват? Това са само малка част от въпросите, на които всяко дете търси отговор, принцеса Точица също. „Приключенията на принцеса Точица“ е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси.

прочети още

В китното селце Расник, в подножието на Вискяр планина, на 3 и 4 юни се проведе съзтезанието "2017 Pernik Open - Парапланеризъм - Целно Кацане"

прочети още

Представяме Ви един интересен и красив район в близост до гр. София, в който може да прекарате активен ден сред красива природа и интересни метсности.

прочети още

Атанас Скатов и Килиан Жорнет Рекорди. Сезон Еверест 2017 се оказва, като малко лодка в бурно море, заливан от ежедневни радости, недостижими досега рекорди, но и тежки драми за загиналите и техните семейства. Колко много може да даде един изкачен връх и колко може да отнеме, само за 30-на дни.... Вижте детаили

прочети още

9 от най-УДИВИТЕЛНИТЕ фото колажа на Adrian Sommeling. Истинска наслада за сетивата е да се гледат шедьоврите, които Adrian разработва чрез професионални фото сесии и Photoshop миксиране

прочети още

ДОБРИ НОВИНИ - 7:35ч. българско време. Наско вече е в лагер IV и е изпратил съобщение, чрез сателитната тракинг система: "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared! "

прочети още

Varrio Sport - All Seasons Outdoor ще подкрепи инициативата Wing for Life World Run 2017. Прочетете повече за единственото по рода си състезание, в което финалната линия преследва бегачите, а не обратно!

прочети още

Атанас Скатов даде ход на експедиция Еверест ( 8848м.) - Лхотце ( 8516м.) 2017, част от проекта "Скоростно изкачване на 14-​те върха над 8 000 метра без консумация на храна от животински произход“. Имаме изричното съгласие на Наско, Varrio Sport да отразява хода на неговата експедиция и да публикува части от новия дневник. Успех Наско, ние сме с теб!

прочети още

Спoдeли с нас един уникален полет над ски зона Банско с доста смайващи акробатики. Полета е изпълнен от нашия добър приятел и щура глава Иван Пашкулев, след прекъсване от година и половина

прочети още

На 18 и 19 март на платото на Витоша се проведе Сноукайт Фест 2017 - събитие изпълнено с много слънце /поне в събота/, силен вятър и планина, изпъстрена с хвърчила. Вижте повече във видео материала от събитието.

прочети още

Добра новина за всички фенове на един от най-атрактивните и красиви спортове Кайтсърф - сърф училище Tortuga вече е сертифициран член на най-голямата свтовна кайт организация IKO и така България вече присъства сред най-големите в спорта.

прочети още

Vitosha Snowkite Fest 2017 - 18 и 19 Март 2017, Платото на Витоша - едно събитие, което НЕ трябва да пропускате. Планина, вятър слънце, хвърчила и хубави хора, това са само част от причините очакваме това събитие. Елате и вие

прочети още

"За тази световна титла мечтая още от дете. От първия ден, в който съм се качил на ски." - Станимир Беломъжев

прочети още

След страхотните новини от представянето на Симеон и Валери на кръговете от Freeride World Tour сега е време за фрирайд на българска сцена. За 4-та поредна година Пирин става домакин на фрирайд сесия за приятели - Дончо Кани! От 7-10 Април склоновете на Дончовите Kараули и хижа Вихрен те очакват!

прочети още

Открий най-невероятните катерачни маршрути, заснети в спиращи дъха 360° снимки и видеа. Благодарение на приложението на Mammut всеки може да "погледне през очите" на шерпите, които се катерят към покрива на света - връх Еверест.

прочети още

В кратък видео клип La Sportiva обяснява какво прави бягането по планински пътеки толкова специално.

прочети още

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? 7-9 октомври, Музейко

прочети още

Ето какво споделиха приятелите от Вятър и Вода за екстремното плаване с ветроходни лодки в Средиземно море. Екипът на varriosport.bg имаше честта да бъде част от екипажа.

прочети още

"Като един предимно самотно катерещ височинен алпинист, всичко което искам да сложа в раницата го претеглям и преценявам поне по три пъти - дали наистина ми трябва или не. Екшън-камерите са супер изкушение, защото са по-леки, защото новите модели все повече се доближават като електроника до нормалните турбосапунерки и защото гладът за качествено видео става все по-голям."

прочети още

Презентация на новите модели моторни шейни Ski-Doo , линия 2017.

прочети още

Opti-Dry Technology™ - антибактериална бързосъхнеща материя с перфектна вентилация и суха кожа

прочети още

Мембраната SIBERIUM 2L е високотехнологичен материал, предназначен за производствто на разнообразни спортни, работни и ежедневни облекла и обувки, осигуряващи високо ниво на водоустойчивост и "дишане" на метерията.

прочети още

Flatlock шевове дава комфорт, мекота и здравина на текстилната материя, не дразни кожата и се вписва идеално в дизайна на продуктите.

прочети още