Котки

Котки за катерене, алпинизъм, експедиции и зимен туризъм за всички, които държат на качествената алпийска, туристическа и трекинг екипировка и са винаги подсигурени за вълнуващи зимни приключения.

 

С настъпването на зимата, освен радостта от красивите снежни планини, идват и притесненията как ще придвижваме сигурно във високата планина или по туристическите маршрути.

 

Котките са аксесоар от екипировката, който всеки планинар трябва да има в раницата си за да избегне рискови падания и травми и да може лесно да достига до желаните върхове или крайни цели дори в снежни и заледени терени. 

 

Травмите в този сезон зачестяват и често водят до сериозни счупвания, навяхвания и изкълчвания. Алпийските и експедиционни котки предпазват от подхлъзване и тежки падания и позволяват лесно и сигурно придвижване изкачване или катерене. 

 

Котките за катерене имат два вида закрепване - LeverLock с полуавтоматичен механизъм за специализирани обувки с пета за котки и FlexLock с механизъм за закрепяне на почти всички видове туристически обувки без специален слот за котки. 

 

В зависимост от най-честите ви спортни, зимни активности и от вашите обувки може да изберете подходящите котки, като вземете предвид най-важните показатели за избор - броя, вида и ъгъла на зъбите, теглото им, метода на захващане, начина на реглаж на размера според обувката и наличието на така важната Anti Snow пластина, която не позволява събирането на сняг в котките.

 

Изберете подходящите котки за туризъм и катерене, с които спокойно да достигате желаните върхове, и да правите безопасни планински преходи в снежните планини. 

 

Качествените котки трябва да са леки, да не пречат на нормалните движения, добре да пасват обувките, без да нарушават стабилността и баланса при ходене или катерене. Именно такива модели котки ви предлагаме във Varrio Sport - качествени, леки, здрави, с добър захват на световни лидери като Pertzl, Black Diamont, Rock Empire и Camp.

 

 

От тук може директно да ни позвъните или да ни пишете на Viber и Facebook Messеnger - наш експерт, а не чат бот, ще ви отговори бързо и с точното за вас решение.

 

 

0882 000 112           Email   

 

 

  Viber            Facebook

 

   

 

Филтри
Марки
Продукт
Цена