Краси Георгиев - как се тича 55 Часа. Храната, резултатите и каузата

Краси Георгиев - как се тича 55 Часа. Храната, резултатите и каузата
4 октомври 2018

Краси Георгиев - ултрамаратонец, човек с много опит, силен дух, приятел и атлет с голямо и изпълнено с желание за добри дела сърце. Точно с тези думи искаме да Ви представим Краси след успешното завършване на неговата поредна щура идея - 55 Часа непрекъснато бягане. Събитието се проведе в Цар-Симеоновата градина в красивия гр. Пловдив на 28,29 и 30 септември 2018г. 

  

За мнозина от нас, тичането е приятно преживяване, което отнема максимум час - два или 5,10 до 20 км. Можете ли да си представите какво означава да бягаш в продължение на 55 часа без да спреш, без да спиш, без да загубиш мотивация и желание? Трудна работа, която изисква методични тренировки на физиката и психиката, и която в много случаи може да донесе нечовешки болки и травми. 

  

Първата стъпка в това да си добър атлет е да успееш да оцелееш в тези условия. Втората и по-важна е - да влагаш смисъл и да правиш добро с всяко подобно предизвикателство, добро за онези, които имат нужда. 

 

 

 Краси Георгиев ултрамаротонец 55 Часа

Защо 55 Часа?

 

55 Часа е мисия с важна кауза в полза на децата, преборили се със сериозни онкологични заболявания и тяхната успешна и бърза адаптация в живота и спорта. Тези деца са най-големите и смели герои и имат нужда от нашата помощ. Краси може да бяга и именно с това помага за каузата. Неговите събития вече за втори път /в началото на 2018г Краси реализира първия си проект наречен 36 Часа бягане/ генерират средства, които дават релана възможност на много деца да се докоснат до спорта въпреки преживяното. 

 

 

 

 

Рузлати и статистика в Предизвикателството 55 Часа бягане:

 

Благодарение на страхотната организация на събитието от екипа на Краси Георгиев, Списание 360, Маратон Пловдив и Wnesstv, разполагаме с изключително точна и любопитна статистика.

 

  • Краси Георгиев - изминати 272 обиколки на парка и разстояние от 334,2 км. Това се равнява на средно около 1 114 000 крачки.
  • Бягали са 608 участници от всички възрасти, включително и бременни жени, деца и възрастни хора.
  • Общо в събитието са участвали 1185 човека с различни спортни активности - бягане, ролери, скейт
  • Иван Рибарев - неизменният спътник на Краси е изминал с колелото си повече - 302 обиколки или 362,4 км.
  • Изминати км само с бягане -  9 408,37 км /от всички бягащи/
  • Изминати км общо - 16 472 км от всички спортни активности /ролери, байк, скейт и бягане/
  • Дължина на една обиколка 1,2 км. Общо обиколки на парка от всички дейности - 13 726 обиколки
  • Изминати км в обособената фитнес зона на пътека и статично колело - 778 км

 

 

 

 

 
 
  
 

Храна, напитки и физиотерапия по време на маратона

 

Жизнено важно за тялото по време на подобно изпитание е да поема балансиран микс от хидратиращи съставки, въглехидрати и мазнини, които дават енергия, но се усвояват бързо и не затрудняват организма. В режим на предизвикателство като 55 Часа, метаболизмът е изключително бърз и ако не се приемат непрекъснато нужните ресурси, атлетът няма шанс да завърши. Тук има и нещо много важно - около 70% от успеха идва от психиката. Липсата на храна и напитки или приема на неподходящи такива, съчетано с липсата на сън би довел до пълно разбалансиране на мозъчната дейност и психиката и до потенциален крах на организма. 

Точната рецепта за всеки атлет е различна и е плод на анализ, тестове и много опит. Краси Георгиев сподели, че неговата диета изключва голям брои енергийни гелове, защото те дразнят стомаха му, но разчита на лесно усвоими храни с повече съдържание на мазнини и в по-малка степен на храни и напитки, доставящи силно въглехидратно съдържание. Както споделиха и от екипа на Краси - най-пълноценно за поддържката му по време на Предизвикателството 55 Часа са били предимно супите с фино разбити съставки - крем супи, телешки бульон, хидратиращи напитки, филаделфия с краставици и други.

Димитрина Сивкова, физиотерапевт на Краси, сподели че нормалното функциониране на стави, кости и мускули зависи изключително много от добрата храна, която атлета поема и стратегията им по време на бягането се е променила на няколко пъти, в зависимост от състоянието на Краси. За щастие по време на 55 Часа сериозни травми нямаше, но разбира се не липсваха обичайните за дълго бягане пришки, мазоли, схващания и възпаление на сухожилията. 

 

 

 

Спортни Чорапи Baselayer Pathfinder Outdoor

 

 

 

Екипът и пейсърите:

 

Без съмнение ролята на добрия екип в подобно тежко изпитание е много сериозна и доста по-отговорна дори и от тази на атлета. Те са хората, които следят за всичко по трасето, за здравословното и психическо състояние на бегача, за метеорологичната прогноза, за евентуални неочаквани проблеми. Вече обърнахме внимание на физиотерапията и добрата кухня, сега идва ред и на тези, които неотлъчно бягаха до Краси. 

 

Да мотивира повече хора да излязат навън е мисия, която и ние от Varrio Sport сме приели за своя кауза, както и Краси. Мотивацията обаче е двустранен процес. Докато стотици намираха вдъхновение в делото на Краси, той самия се мотивираше да прави крачка след крачка именно от хората, които бягаха до него. По план трябваше да има минимум по двама души задължително във всеки момент до Краси, но те реално се оказаха много повече и така му даваха силна мотивация. 

 

От сдружение Маратон Пловдив, които поеха ролята на пейсъри споделиха, че първоначално са набрали около 70 доброволци, но в последствие те са се оказали много повече. Общо пейсърите на Маратон Пловдив са изминали около 400 км и средно са осигурили по двама - трима, бягащи до Краси. 

 

Ако се чудите какво е пейсър и каква е неговата роля, ще уточним, че тя е много важна и обхваща различни дейности. Пейсърът тича до атлета на дълги разстояния, като го информира за ситуацията, времето, прогнозата, говори с него и го държи в кондиция. Той следи и за най-малките отклонения в психическото и физическото състояние на бегача и се явява негова поддръжка. Реално това е онази сянка на атлета, която го следва неотлъчно, говори му и се грижи за неговата кондиция по трасето. 

 

В случая на 55 Часа, важна функция на пейсърите бе да осигуряват чисто трасе пред Краси тъй като в градския парк през уикенда е изпълнено с множество хора, деца, тротинетки, колела и т.н. Пример за тяхната роля е връзването на връзката на Краси, която се развърза на няколко пъти. Ако се питате защо - представете си как бихте се навели вие след близо 40 часа безсъние и тичане...

 

 

 CamelBak Kickbak by Varrio Sport

 

 

 

Краси Георгиев за мотивацията, за смисъла и каузата:

 

Като във всеки видимо невъзможен успех и тук сякаш се намесва магия. Магията на доброто, вълшебството на спечелената битка и пълноценната кауза. Показателни са думите на полковник Лъчезар Лазаров, който бяга почти през цялото време до Краси: "Никога в живота си не съм бягал толкова много, незнам какво се случи, но сякаш Краси ме зареждаше с енергия и ме мотивираше да бягам, надминавайки собствените ми възможности".

 

Това усещане се появи в редица участници, включили се в предизвикателството 55 Часа. Ценното за нас е, че тук, както и в Wind2Win, нямаше състезание, няма победител и загубил, тук всички печелят, защото спорта и природата са каузи, които пораждат здраве и доброта, а хора като Краси Георгиев са будители на така удобния полегнал начин на живот, водещ до фатални последствия. 

 

Ето какво каза Краси на финала: 

"Искам да накарам малките да излязат навън, да тичат, да скачат и да правят реални неща. Защото реалните неща са да се качиш на Витоша, да тичаш в парка и да вярваш в способностите си"

  

 

Какъв е микса между физика и психиката в подобно предизвикателство?

 

"60-70% от успеха са в главата, останалото е във физическата форма. Колкото и да те боли или да не те боли ти си там и трябва да го направиш, трябва да си вярваме, да имаме кауза и цел и да знаем, че с това което правим ще променим за добро някой живот." - сподели Краси. 

 

 

 

Очакваме с нетърперние следващата вълнуваща идея на Краси Георгиев.

 

Varrio Sport team

 

Има места, на които времето не е спряло, то просто не съществува, там няма време - има само ХАРМОНИЯ.

прочети още

Директно от Лонг Бийч Калифорния световната квалификация по скейтборд за с най-добите състезатели в света

прочети още

Срещаме ви с българския творец Райна Тасева, която рисува върху спортна екипировка, превозни средства и предмети. За уникалните колела, за изрисуваните моторни шейни и безкрайните идеи - запознайте се с Райна Тасева.

прочети още

Как да откъснем детето от електронните игри и таблетите, защо да го изведем на разходка в планината и добре ли е да се понацапа малко - вижте няколко научни причини да прекарваме повече семейни уикенди в природата.

прочети още

Поради големия интерес към чорапите Baselayer събираме на едно място информация, базирана на въпроси от наши клиенти

прочети още

На тържествена церемония Президентът Румен Радев поздрави участниците в годишната среща на олимпийските отбори по природни науки. През 2018г. децата олимпийци донесоха 7 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медала, както и 5 почетни грамоти.

прочети още

Стартираме вълнуващо партньорство с един от най-любимите ни блогове за туризъм и пътешествия с деца

прочети още

Приключенската експедиция до Арктика стана сбъдната победа на Юли Панайотов, за когото всички ние гласувахме

прочети още

С гледката на първия сняг ни обземат нетърпеливи чувства – ами сега къде ми бяха ските, в гаража или в мазето, дали не трябваше да си купя нови обувки, къде е шейната на децата, наточих ли си кантовете, кога и къде откриват зимния сезон по българските курорти, дали някой вече кара…?

прочети още

Витоша - забравена, изоставена, но все така Наша. Филм за снежните залези и красоти, които радват витошките призраци....

прочети още

Обръщение на БЕА - Българска Екомерс Асоциация /в която членува и Varrio Sport/ към българските медии във връзка с коментарите относно сигурността и безопасността на потребителите при онлайн пазаруване. Реални факти и статистика.

прочети още

Българска компания създаде иновативен и практичен продукт за спорт и ежедневие - спортните чорапи Baselayer Socks

прочети още

Ако се увличаш по йога и пилатес и същевременно водата е твоят любим терен за спорт, тогава СЪП пилатес определено е за теб! Виж защо, как, къде и какво е необходимо, за да практикуваш SUP йога или пилатес.

прочети още

Да изпънем ветрилата и да отпразнуваме Международния ден на сърфинга, с кауза на 16 юни 2018. Ела с нас да почистим северния плаж на Приморско и да се позабавляваме с приятели и топ сърфисти. Да залеем морето с настроение, а не с пластмаса!

прочети още

Днес пътешествията на Рада ни отвеждат до една от най-шантавите и със сигурност най-кръгли републики в света - KUGELMUGEL

прочети още

На една педя от София се крие тайнственият параклис Свети Йоан Летни, разположен величествено на хълма над язовир Пчелина. Научете всичко за историята и местонаходжението от Рада Бонева и Varrio Sport

прочети още

БЕА - Българска Е-Комерс Асоциация стартира една отдавна подготвяна инициатива -  напълно БЕЗПЛАТНИ обучения на бизнеса за електронна търговия!!!

прочети още

Работно време, цени, график и възможности за достъп до лифта на Безбог от х. Гоце Делчев над Добринище. Всичко най-важно вижте тук!

прочети още

Основателите на платформата Varrio Sport - All Seasons Outdoor в откровен разказ пред Галя Щърбева и камерите на Събуди се по Нова телевизия.

прочети още

Вижте ветровитото видео на Рада, директно от село Гостун и нейните три съвета за добро изкарване на уикенда. Varrio Sport с приятели на границата между Родопи и Пирин.

прочети още

Професионален музикант пътешественик, алпинист, или професионален пътешественик музикант? За своите далечни (и високи) пътешествия Петър Георгиев говори с любов и усмивка, за “приключения”, а не просто пътувания.

прочети още

Ледено Приключение е името на благотворителното събитие, в което Заки и Виктория от "Към Върха", събраха над 60 доброволци, в това число и нашия екип, за да качим и забавляваме 4 дечица във красивата Рила.

прочети още

България се включва в спортната надпревара с трима представители. Това са: Хакан Осман, Светлозар Дамянов и Светослав Георгиев, всички със зрителни увреждания.

прочети още

Само преди ден в Саудитска Арабия се случи малка спортна революция - във вторник, 6 март 2018 г., се проведе първият по рода си маратон за жени.

прочети още

Любителите на ветроходното плаване традиционно празнуват националния празник под издути ветрила, премервайки сили и умения в 62-то издание на регата “3-ти Март”

прочети още

С огромна благодарност към всички наши клиенти, приятели и партньори! За нас е чест Varrio Sport да бъде сред най-добрите! Подкрепи ни сега!

прочети още

Един откровен разказ за предизвикателството да поставиш рекорд на Гинес. Колко е трудно да поставиш световен рекорд, да се пребориш със страховете си и да предизвикаш собствените си възможности? Колко време и усилия коства да превърнеш едно хоби и една мечта в уникален план, който да те впише в историята на Гинес? Вижте сами разказа на две момчета, които вече 9 години са част от тази история!

прочети още

За какво се сещате първосигнално, когато чуете “български олимпийски успехи”? За Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова? Да, но не само! Вижте повече за Олимпийските постижения на българските деца и как Президентът Румен Радев поздрави Олимпийците ни, донесли цели 95 медала за 2017г.

прочети още

1 декември е Денят на Антарктида, като през 2017 г. честваме 58 години от подписването на Антарктическия договор. Проф. дн. Пимпирев ще представи новата си книга "Антарктида - Студеният юг"

прочети още

Григор Димитров преряза съперника си Давид Гофен след 2.30 часа красива игра. Гришо е вече №3 в световната тенис ранглиста след блестящото си представяне на ATP в Лондон.

прочети още

Италия не е на Световно първенство по футбол за първи път от почти 60 години насам. Мачът изигран на 13 ноември 2017 между Италия и Швеция сложи край на една от най - брилянтните кариери в съвременния футбол - тази на легендата Джанлуиджи  Буфон.

прочети още

Наскоро двама наши приятели се завърнаха от щур трип до ледника Хинтертукс в Алпите. Всъщност гледчерите бяха три, а нашите момчета взеха стихийното решение да тръгнат натам след дълга вечер в столичния Магнито Пиано бар...

прочети още

Българската състезателка по ски бягане и ориентиране Антония Григорова се завърна на международната сцена. Този уикенд, 10-12 ноември 2017г., тя завоюва 32-ото място на Купата на ФИС във финландския зимен център Олос. Това бе първият й старт на ски-бегаческата арена извън страната от март 2015 г. насам.

прочети още

Обсерваторията на СУ отвори врати за дневни и нощни посещения. Всяка седмица – петък, събота и неделя, през дневните и вечерните часове ще има възможност за регулярни посещения на Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Борисовата градина. Цени 3-7 лв.

прочети още

От 01 до 05 ноември 2017 г. в София ще се проведе 13-то издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за студентски късометражни филми вече тринадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.

прочети още

Спасени след 5 месеца в Tихия океан - възможно ли е? Две жени ветроходци и двете им кучета бяха спасени от американската брегова охрана след 147 дни бедствие в Тихия океан!

прочети още

Той не е отшелник, въпреки че живее в самотна хижа на повече от две хиляди метра надморска височина във френските Алпи. Той не е социопат, въпреки че е решил да си осигури сам електричество, чиста храна и вода. Той е Фабрис Андре. Почти винаги леко усмихнат и замечтан.

прочети още

Важно ли е да сме активни и в хармония със заобикалящата ни среда? Един ентусиазирано ще възкликне „Да, разбира се! Много е важно!”. Друг ще свие безразлично рамене и неубедително ще измърмори  „Ами, да, важно е!”, трети мъдро ще заключи „Хм, за какво? Така и така ще се мре!”. Ти как мислиш?

прочети още

Страхотно представяне и 2-ро място на Шабана Мустафа в един от най-тежките ултрамаратони в Алпите!

прочети още

Успешно изкачване и слизане от връх Даулагири (8167м) на алпиниста Боян Петров. Върхът е десетият поред гигант в проекта му за изкачване на всички осемхилядници на планетата.

прочети още

Книгата е уникален наръчник, необходим за всеки, които обича да планира, експериментира, открива нови маршрути или просто да опресни тези, по които вече е минавал. Едно четиво, полезно винаги, когато планирате точното си движение в планината. Изключително подробно описание на маршрутите, хижите и заслоните, както и маркировка с важни разклони и ориентири.

прочети още

Независимо дали се движиш с туристическата гега, на две или на четири колела, или пък обичаш да прескачаш дървесните корени, бягайки на пресечен терен - град Трявна и околността предлага на всекиго по нещо. Кътче, замръзнало във времето.

прочети още

Уикенда се очертава предимно топъл, слънчев и приятен, а от него ни делят само няколко часа. Ако това лято си правил какво ли не, ходил си къде ли не и си мислиш, че няма с какво да те изненадаме.... Грешиш. Ето едно супер интересно и различно събитие в недотам позната планина - 13 до 15 октомври 2017 г. Фестивал на Кестена в Беласица, с. Коларово.

прочети още

Представяме ви Dj Efo - собственик на пиано бар Magnito в центъра на София и действащ DJ. Той ни разказва на чаша кафе как релаксира сред природата, където намира мотивация и сили за да бъде винаги уникален зад пулта и бара му да бъде пълен с доволни клиенти.

прочети още

Шампионът на България на дълги дистанции Шабан Мустафа в интервю на Рада Бонева за Varrio Sport. Oт Карнобат до Алпите: за бягането, планините и живота на много труд и постоянство.  

прочети още

Преди няколко дни се навършиха 85 години от изграждането на метеорологичната станция на връх Мусала. А знаете ли интересните факти около създаването и́? Прочетете историята за построената през 1932г станция на най-високия връх на Балканите.

прочети още

В добре организирнано събитие с шампионски дух и енергия, Ивет Лалова представи своята академия за деца - Ivet Lalova Sprint Academy.

прочети още

Слънцето пече. Лежиш на плажа. Жега ти е. Иска ти се да правиш нещо различно, интересно и забавно? Защо не опиташ от най-новата сърф мода? SUP - решението за лесно и достъпно водно забавление. Виж защо и ти го можеш!

прочети още

Връх Дхаулагири е част от планинска верига в Хималаите в частта, принадлежаща към Северен Непал.

прочети още

Случвало ли Ви се е да дойде събота, времето да е прекрасно, а Вие да нямате никакъв план как и къде да прекарате незабравим уикенд? Вместо да стоите вкъщи или да се “мотаете” безцелно, вижте списъка на Varrio Sport с интересни занимания, които могат да разнообразят ежедневието Ви!

прочети още

ВИЕ СТЕ ТУК е новата книга на Петър Пунчев, която под формата на разкази за реални истории прави впечатляваща обиколка през съдби, личности и дестинации от почти всички континенти. Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика - описани с неподправения стил на Петър Пунчев.

прочети още

Филмът на БНТ с участието на проф. дн. Христо Пимпирев отбелязва 25-годишнината от началото на Българските антрактически експедиции на Ледения континент.

прочети още

Момчета и момичета, какво ще кажете да подкрепим този български най-талантлив скиор сред музикантите и най-rock`n`roll men сред олимпийците. Да подкрепим Никола Чонгаров за бъдещите му участия и да го изстреляме на XXIII-те Олимпийски игри в Южна Корея през 2018г.

прочети още

При благоприятни метеорологични условия от площадка 39A (LC-39A) на космическия център "Кенеди" на 23 юни в 22.10 часа българско време бе изстрелян сателита BulgariaSat-1.

прочети още

Представяме Ви, първото кратко видео клипче в инициативата "Varrio Trek" . В нея ще споделяме кратки видео клипчета от интересни местности, планини и върхове, морета и океани, изобщо аутдор приключения.

прочети още

Михаил Копанов и Диан Зайков - екипажът от изключително добри и оптни ветроходци - са добре и в безопасност след като канадски екипаж успя да им окаже помощ. За огромно съжаление морската фурия, разразила се по времето на ветроходната регата OSTAR & TWOSTAR, потопи българската лодка "Фурия". 

прочети още

Нашите клиенти - това е най-ценния ресурс на Varrio Sport. За вас - нашите клиенти ние правим възможното и невъзможното. Защото винаги една сбъдната детска мечта, една голяма детска усмивка, означава много повече от всяко друго признание. Благодарим Ви.

прочети още

Дали храната за рибки е вкусна с кисело мляко, така като мюсли? И вече ще е прекалено, ако днес поискам да ми купиш и делфин, нали? Колко конски и колко слонски сили е колата ни? Извънземните могат ли да рисуват? Това са само малка част от въпросите, на които всяко дете търси отговор, принцеса Точица също. „Приключенията на принцеса Точица“ е приказка за едно малко момиченце с невероятно въображение и чувство за хумор, което не спира да задава въпроси.

прочети още

В китното селце Расник, в подножието на Вискяр планина, на 3 и 4 юни се проведе съзтезанието "2017 Pernik Open - Парапланеризъм - Целно Кацане"

прочети още

Представяме Ви един интересен и красив район в близост до гр. София, в който може да прекарате активен ден сред красива природа и интересни метсности.

прочети още

Атанас Скатов и Килиан Жорнет Рекорди. Сезон Еверест 2017 се оказва, като малко лодка в бурно море, заливан от ежедневни радости, недостижими досега рекорди, но и тежки драми за загиналите и техните семейства. Колко много може да даде един изкачен връх и колко може да отнеме, само за 30-на дни.... Вижте детаили

прочети още

9 от най-УДИВИТЕЛНИТЕ фото колажа на Adrian Sommeling. Истинска наслада за сетивата е да се гледат шедьоврите, които Adrian разработва чрез професионални фото сесии и Photoshop миксиране

прочети още

ДОБРИ НОВИНИ - 7:35ч. българско време. Наско вече е в лагер IV и е изпратил съобщение, чрез сателитната тракинг система: "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared! "

прочети още

Varrio Sport - All Seasons Outdoor ще подкрепи инициативата Wing for Life World Run 2017. Прочетете повече за единственото по рода си състезание, в което финалната линия преследва бегачите, а не обратно!

прочети още

Атанас Скатов даде ход на експедиция Еверест ( 8848м.) - Лхотце ( 8516м.) 2017, част от проекта "Скоростно изкачване на 14-​те върха над 8 000 метра без консумация на храна от животински произход“. Имаме изричното съгласие на Наско, Varrio Sport да отразява хода на неговата експедиция и да публикува части от новия дневник. Успех Наско, ние сме с теб!

прочети още

Спoдeли с нас един уникален полет над ски зона Банско с доста смайващи акробатики. Полета е изпълнен от нашия добър приятел и щура глава Иван Пашкулев, след прекъсване от година и половина

прочети още

На 18 и 19 март на платото на Витоша се проведе Сноукайт Фест 2017 - събитие изпълнено с много слънце /поне в събота/, силен вятър и планина, изпъстрена с хвърчила. Вижте повече във видео материала от събитието.

прочети още

Добра новина за всички фенове на един от най-атрактивните и красиви спортове Кайтсърф - сърф училище Tortuga вече е сертифициран член на най-голямата свтовна кайт организация IKO и така България вече присъства сред най-големите в спорта.

прочети още

Vitosha Snowkite Fest 2017 - 18 и 19 Март 2017, Платото на Витоша - едно събитие, което НЕ трябва да пропускате. Планина, вятър слънце, хвърчила и хубави хора, това са само част от причините очакваме това събитие. Елате и вие

прочети още

"За тази световна титла мечтая още от дете. От първия ден, в който съм се качил на ски." - Станимир Беломъжев

прочети още

След страхотните новини от представянето на Симеон и Валери на кръговете от Freeride World Tour сега е време за фрирайд на българска сцена. За 4-та поредна година Пирин става домакин на фрирайд сесия за приятели - Дончо Кани! От 7-10 Април склоновете на Дончовите Kараули и хижа Вихрен те очакват!

прочети още

Открий най-невероятните катерачни маршрути, заснети в спиращи дъха 360° снимки и видеа. Благодарение на приложението на Mammut всеки може да "погледне през очите" на шерпите, които се катерят към покрива на света - връх Еверест.

прочети още

В кратък видео клип La Sportiva обяснява какво прави бягането по планински пътеки толкова специално.

прочети още

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? 7-9 октомври, Музейко

прочети още

Ето какво споделиха приятелите от Вятър и Вода за екстремното плаване с ветроходни лодки в Средиземно море. Екипът на varriosport.bg имаше честта да бъде част от екипажа.

прочети още

"Като един предимно самотно катерещ височинен алпинист, всичко което искам да сложа в раницата го претеглям и преценявам поне по три пъти - дали наистина ми трябва или не. Екшън-камерите са супер изкушение, защото са по-леки, защото новите модели все повече се доближават като електроника до нормалните турбосапунерки и защото гладът за качествено видео става все по-голям."

прочети още

Презентация на новите модели моторни шейни Ski-Doo , линия 2017.

прочети още

Opti-Dry Technology™ - антибактериална бързосъхнеща материя с перфектна вентилация и суха кожа

прочети още

Мембраната SIBERIUM 2L е високотехнологичен материал, предназначен за производствто на разнообразни спортни, работни и ежедневни облекла и обувки, осигуряващи високо ниво на водоустойчивост и "дишане" на метерията.

прочети още

Flatlock шевове дава комфорт, мекота и здравина на текстилната материя, не дразни кожата и се вписва идеално в дизайна на продуктите.

прочети още