Масло от кайсиеви ядки Botalife

22,50 лв.
 • Марка: Botalife
 • Кат. номер: 8697755670255

Масло от кайсиеви ядки Botalife - студено пресовано 100 % чисто със сертификат за качество. Силно противовъзпалително, антиоксидантно. Спомага в борбата с онко-заболявания. Prunus armeniaca

Подробно описание
Избери Varrio Sport
Доставка / Връщане
Отзиви за нас
Подробно описание

Начин на употреба

Вътрешно: 10 – 30 капки дневно, може да бъде добавено към салати, ястия, сокове.

Външно: Подходящо е като базово масло за козметични маски на кожата и косата, за тонизиращ масаж на тялото, подобряващ кръвообращението, стимулиращ естествените жизнени функции. Приема се добре от кожата, попива в дълбочина, придава кадифена мекота.

Аромотерапия: Използва се като базисно масло.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство! Да не се употребява като заместител на разнообразното и пълноценно хранене! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! 

При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консултация с фармацевт!

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в опписанието, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

 

Информация за продукта

Сертификат №: TR-32-К-003617
Опаковка: стъклено шише с капкомер, 20 мл / 100 мл; стъклена бутилка 250 мл
Съхранение: на тъмно и хладно място, недостъпно за деца, с плътно затворена капачка
Срок на годност: виж на опаковката
Производител: Manolya Dogal ve Aromatik, Турция

Varrio Sport е оторизиран партньор на Боталайф България ООД - изключителен вносител на Botalife за България

 

Mасло от ядки на кайсия

Кайсиевите ядки много приличат на бадем. Когато маслото се извлича и обработва, кайсиевото масло е химически подобно на маслото от горчив бадем. Можете да го използвате като заместител на бадемовото масло при готвене. Има висока точка на димене, така че е подходящо за пържене и сотиране. Вкусът е мек и няма да забележите влиянието му върху вкуса на вашите ястия.

Кайсиевото масло е много богато на олеинова киселина. Олеиновата киселина е омега-9 мастна киселина, която е изключително полезна за вас, подобрява здравето на сърцето и мозъка ви. Това е основната мастна киселина, която прави зехтина толкова ценна част от балансираната диета и прави ядливите форми на кайсиево масло също здравословно допълнение към вашата диета.

Кайсиевото масло също е компонент в продуктите за кожата, включително кремове, ексфолианти и серуми. То има омекотяващо действие, попива лесно в кожата и е подходящо за всички типове кожа, включително чувствителна. Може да го използвате и като базово масло за прилагане на по-концентрирани етерични масла, като например тамян, лавандула или мента.

 

Масло от кайсиеви и псориазис:

Псориазисът е състояние на кожата, което се проявява като петна от зачервени участъци, понякога покрити със сребристи люспи или удебелена излишна тъкан. Състоянието е хронично и без дълготрайно излекуване. Псориазисът се получава, когато имунната ви система се обърка и кара клетките на кожата да растат твърде бързо. При обикновения човек кожата се отделя на всеки няколко седмици, за да бъде заменена с нови клетки. При псориазис вие произвеждате нови кожни клетки само за няколко дни и те се натрупват – създавайки петна от излишната кожа.

Псориазисът също така може да ви сърби и петната могат да нараснат сравнително големи и да се слеят, за да покрият големи участъци от кожата. Тъй като псориазисът няма лечение, всяко лечение или облекчение е добре дошло.

Според изследване, публикувано в International Journal of Molecular Science през януари 2018 г., когато маслото от кайсиеви ядки се прилага локално, съединенията в маслото могат да осигурят облекчение и да намалят петната от псориатична кожа.

Допълнително изследване, представено в списанието International Immunopharmacology, публикувано през май 2016 г., отбелязва, че псориазисът засяга 2 % от световното население. Маслото от ядки на кайсия, когато се прилага върху HaCaT клетките на кожата в лаборатория, успява да спре растежа им, което прави маслото обещаващ кандидат за лечение на псориазис.

Силно антимикробно действие:

Документ, публикуван във Phytotherapy Research през декември 2014 г., отбелязва, че масло от ядки на кайсия играе роля в традиционната ориенталска медицина като лечение на кожни заболявания, включително акне и пърхот. Използва се и за помощ при различни състояния като кашлица, астма и запек.

В статията изследователите тестват антимикробния потенциал на кайсиевото масло, за да видят дали има някакъв ефект срещу инвазивни бактерии и дрожди. Те стигнаха до заключението, че кайсиевото масло проявява известна степен на защита срещу бактерии и дрожди, като ги убива или поне инхибира растежа им.

International Journal of Essential Oil Therapeutics публикува изследване през януари 2010 г., в което се съобщава, че кайсиевото масло има антимикробно въздействие срещу няколко бактерии, включително:

 • E. coli
 • Serratia marcescens
 • Staphylococcus aureus
 • Salmonella typhimurium
 • Streptococcus pyogenes

Проучването заключава, че кайсиевото масло е най-ефективно срещу Salmonella typhimurium.

 

Кайсиево масло и чревна дисфункция:

Изследване, публикувано в Research in Pharmaceutical Sciences в изданието юли-август 2014 г., установи, че кайсиевото масло може да бъде възможно допълнително лекарство за възпалителни заболявания на червата. Проучването е проведено върху плъхове, но е установено, че екстрактът от кайсиеви ядки както със, така и без масло подобрява неприятните симптоми на колит.

Турско проучване, публикувано през 2018 г. в Biotechnic and Histochemistry, изследва гастропротективния ефект на маслото от кайсиеви ядки върху стомашни язви, също при плъхове. Плъховете са имали язви, създадени от въвеждането на етанол, а група е имала както етанол, така и кайсиево масло. Кайсиевото масло всъщност предпазва лигавицата (или чревната лигавица) на плъховете от развитие на язви в сравнение с плъховете, получавали само етанол. Изследователите заключват, че това се дължи на противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на кайсиевото масло. Маслото от ядки на кайсия всъщност може да бъде ефективен начин за намаляване на тежестта на стомашните язви.

Защита на сърцето и облекчаване на химиотерапията:

По-стари, установени изследвания, публикувани в Food and Chemical Toxicology през декември 2011 г., описват потенциалните кардиопротективни ефекти на маслото от кайсиеви ядки. Проучването е проведено върху плъхове и показва, че кайсиевото масло може да има способността да стимулира определени полезни реакции в сърдечно-съдовата система за предотвратяване на инфаркт на миокарда – известен още като сърдечен удар.

Анализът в International Journal of Essential Oil Therapeutics обяснява антиоксидантната стойност на кайсиевото масло. Относително високият фенолен компонент от 2,2 милиграма на милилитър на маслото е сравним със зехтина. И може да има защитни ефекти срещу сърдечни заболявания.

Кайсиевото масло може също да бъде мощен начин за облекчаване на негативния ефект на химиотерапията върху имунната система. Проучване, публикувано в изданието на Lipids от август 2016 г., установи, че плъхове, получаващи циклофосфамид, които също са получавали и кайсиево масло, са имали по-малко разграждане на органите и по-голям растеж от тези, които току-що са получили лекарството за химиотерапия. Белите кръвни клетки на тези плъхове, които са получавали кайсиево масло, също показват по-здравословно ниво на важни имунни съединения.

Източник: https://www.livestrong.com/

 

Ключови ползи

Маслото от ядки на кайсия има противовъзпалително, антиоксидантно, против стареене, антисептично, омекотяващо и антибактериално действие.

1. Противоракови свойства: Изследванията на амигдалин върху животни в лаборатории показват, че амигдалинът може да помогне при болка или да забави или убие определени клетки, които причиняват тумори. Това включва тези при ракови заболявания на: бял дроб, пикочен мехур, бъбрек, простата, маточна шийка, дебело черво.

2. Ползи за сърдечно-съдовата система: Консумацията на масло от кайсиеви ядки може да бъде по-здравословна за сърцето и сърдечно-съдовата система. Според изследвания от 2017 година включването на масло от ядки на кайсия към дневния хранителен режим намалява риска от инфаркт на миокарда (сърдечен удар).

В допълнение, маслото от ядки на кайсия има способността да елиминира вредния холестерол, благодарение на антиоксидантните си свойства и съдържащия се в него ликопен.

Можете да консумирате кайсиево масло като добавка към салата или самостоятелно.

3. Ставни болки и артрит: Артритът е хронична инфекция на ставите. Хората, които страдат от това заболяване, обикновено имат силна болка и усложнения при движение. Извършването на постоянен масаж с масло от кайсиеви ядки ще облекчи болката в ставите и значително ще намали възпалението.

4. Запек: Консумирането на кайсиево масло може да помогне при тежък запек, благодарение на високото си съдържание на фибри, което кара храносмилателната система да работи, избягвайки болка, възпаление и диария.

5. Ползи за кожата: Едно от големите предимства на маслото от ядки на кайсия е, че е подходящо за всеки тип кожа, независимо дали е суха, мазна или зряла.

Кайсиевото масло има успокояващ ефект при изгаряния или раздразнения, причинени от слънцето или алергични реакции.

Маслото от кайсиеви ядки ускорява клетъчната обмяна, спомага образуването на колаген.

Маслото от ядки на кайсия е отлично за бебешката кожа, особено за облекчаване на раздразненията, тъй като осигурява релаксация и намалява възпалението в засегнатата област.

Маслото от кайсиеви ядки може да премахне мъртвите кожни клетки, като по този начин отпушва порите и премахва петната по кожата.  Благодарение на неговото успокояващо действие, много от заболяванията, които се появяват по кожата като дерматит и екзема, могат да бъдат подобрени чрез нанасяне на масло от кайсиеви ядки.

Кайсиевото масло също така е идеално за по-възрастни хора, защото лесно прониква в по-сухата и по-зряла кожа, както в областта на лицето, шията, областта около очите, ръцете и т.н.

6. Ползи за косата: Кайсиевото масло осигурява много ползи за косата, като същевременно я укрепва и прави здрава.

Засилва растежа на косата. Нанасяйки го от корена до върха за около 20 минути преди измиване, косата ще расте много по-бързо и здрава, благодарение на хранителните вещества и особено витамин Е.

Използването на малко топло масло от кайсиеви ядки върху косата може да я подхрани и омекоти, като по този начин се избегне заплитането на косата.

Възстановява косата, увредена от свободните радикали, химически бои или топлината на пресата и сешоара.

Намалява проблемите със сухия скалп. Помага за постигане на лъскава коса, без да изглежда мазна.

 

 

Маслото от ядки на кайсия се получава чрез студено пресоване на ядките. Кайсиевите ядки са с високо съдържание на есенциални мастни киселини, които са от основно значение за здравето. Организмът не може да ги образува, затова те следва да се набавят чрез хранителния режим.

Маслото от ядки на кайсия е амигдалин /витамин В 17/ в най-чистият вид от природата! Богато съдържание и на витамини А, Е, F, омега 6 и 9.

Наричат вит. В 17 съвършения химиотерепевтичен агент, който действа изборно върху клетките: той се залепва към дефектните клетки, унищожава ги, без да разрушава здравата тъкан. Освен това действа като болкоуспокояващо, подобрява обменните процеси и забавя процесите на стареене в организма.

Кайсиевото масло съдържа също така голямо количество от витамините А, Е и В-групата, както и незаменимите мастни киселини Омега 6 и Омега 9. Те са мощни биостимулатори, участват в редица биохимични процеси. Ненаситените мастни киселини регенерират структурни увреждания в клетъчните мембрани и блокират възпалителните процеси.

Маслото от кайсиеви ядки се споменава в традиционната китайска медицина, където се използва за лечение на тумори и язви.

Избери Varrio Sport

Гарантирано качество

Винаги тест и преглед

Безплатна замяна / връщане до 30 дни

Мигновено връщане на парите

Бърза доставка, безплатна над 100лв.

Купи от експерти

Абсолютна сигурност

Доживотна консултация

На изплащане с TBI Bank

Отложено плащане с NewPay  0882 000 112        

 Email

Доставка / Връщане

Поръчка:

  • По всяко време – работим 24/7 
  • Само продукти с гарантирано качество
  • Гаранция на всички продукти
  • Винаги с Тест и Преглед /според продукта/
  • Безплатна замяна/връщане - 30 дни
  • Доживотна консултация

 

Доставка:

  • Над 100лв. - Безплатна доставка със Спиди
  • Под 100лв.
   • 4 лв. до офис на Спиди
   • 5 лв. до офис на Еконт
   • 5 лв. до адрес със Спиди

 

  • Експресно - 1-2 дни според локацията и продукта
  • Доставяме до офис на Спиди или Еконт и до адрес
  • Винаги с Тест и Преглед /според продукта/
  • Безплатна замяна/връщане - 30 дни

 

Плащане:

  • Наложен платеж при получаване
  • Revolut
  • С карта /дебитна и кредитна/ Visa, Visa Electron, Revolut, MasterCard, Maestro
  • Paypal или EPay
  • С карта през Stripe
  • Банков превод
  • На изплащане чрез TBIPAY 
  • Отложено плащане чрез NewPay и TBIPAY
  • Чрез системата Settle  
  • 100% Сигурни плащания

   Visa Mastercard Secure Payments 

 

 

 

 

Плащанията с банкова карта се гарантират посредством системите за сигурност “Verified by Visa” на Visa Europe и “MasterCard Secure Code” на MasterCard Worldwide, Revolut virtual, Stripe и Settle, които осигуряват максимална сигурност и коректност.

 

 

При допълнителни въпроси - свържете се с нас още сега:

 

   0882 000 112        

  Email

Отзиви за нас

 

Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

 • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
 • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
 • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.