Натурални масла

Натурални, студено пресовани масла - чисти, неразредени, мощни природни продукти, съдържащи най-необходимите вещества за добро здраве и силен имунитет.

 

Още от древни времена естествените съставки на семена и растения са извличани и използвани като лекарства. Тези естествени природни лечители са най-добрият  дар от природата, събрали опита, мъдростта и есенцията на познанието!

 

Масло от семената на черен кимион / Nigella Sativa/ - известно като антивирусно, противовъзпалително и обезболяващо средство. Стимулант  за  имунната  система, полезно при бронхити, астма, запушен нос, синузит, настинка и грип. Намалява риска от образуване на тромби и склеротични плаки, предпазва и забавя разрушителната оксидация на клетките и стабилизира стените на кръвоносните съдове.

 

Масло от тиквено семе, което стимулира  храносмилането и подобрява дейността на стомашно чревния  тракт. Помага при смущения в  уринирането и инфекции  на  отделителната  система. Понижава  холестерола, подобрява бъбречната  функция и влияе  добре на болни от диабет.

 

Масло от бял трън – богато на цинк, магнезий, манган и селен. В състава му е наличен мощен хепатопротектор – силимарин – с  благоприятен ефект върху функцията на черния дроб. Наличието на  хлорофил  усилва  противовъзпалителните  му свойства, а съдържанието на витамин  Е и А  влияе  добре на сърдечно-съдовата  система и  на зрението.

 

Маслото от лен  намалява  риска от инсулт, полезно е при диабет, атеросклероза и  исхемична болест на сърцето.

 

Маслото от коноп е  натурален  източник  на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, източник на витамин  Е, редица минерали  включително  калций, желязо, калий, фосфор, сяра, цинк, на алфа линоленова  киселина, която подпомага функцията на сърдечно съдовата система. Препоръчва се и при лечение на  депресия  и артрит.

 

Масло от сусам – то е  основна  мазнина в южните  части на Индия, както и овкусител  в  японската  и  корейската  кухня. Намира широко приложение  в медицината, защото е  богато на антиоксиданти  и  полиненаситени мазнини. Те  помагат за регулиране на кръвното налягане.

 

 В аюрведа  традиционно  се  използва за облекчаване  симптомите  на  стреса. Съдържа големи  количества  витамин  Е  и има  естествен  слънцезащитен  ефект.   

 

Масло  от  слънчогледово  семе  –  намалява холестерола, подпомага  дейността  на  мозъка, стимулира  сърдечно-съдовата  система, богато е на Омега-6 и Омега-9 мастни  киселини, както и  на  витамин Е.  Регулира  метаболизма  и  функцията  на  хипофизата.

 

Маско от кайсиеви ядки – съдържа  амигдалин /витамин B 17/, както и витамин А, Е, F, омега 6 и  9. Витамин B 17 е известен като химиотерапевтичен агент, действа болкоуспокояващо и забавя процесите на стареене.

 

Масло от орехови ядки – богато на витамин А и Е, оказва благоприятен ефект върхи зрението.  Студено пресованото орехово масло съдържа есенциални мастни киселини /ЕМК/, които играят важна роля за обмяната на мазнините в организма. Богато е на ненаситени мастни киселини и възпрепятства атеросклероза, както и предпазва от сърдечно съдови заболявания.

 

Маслото от кориандър  е  добро за функцията на черния дроб, при борбата  с  бактериални инфекции, полезно е за  храносмилателните  ензими,  детоксикацията на черния дроб и бъбреците,  стимулира паметта  и  секрецията  на  инсулин.

Филтри
Марки
Цена
Подреди по
Подреди по